Broccolisoep

broccolisoep

Soms is simpel gewoon lekker genoeg. Een pure smaak, versterkt door enkele kruiden. Licht aangevuld met wat andere groentesmaken. Het recept van deze soep is door de jaren heen hetzelfde gebleven. Hoogstens bij het serveren bedacht ik: een paar snippertjes zalm, of een paar hollandse garnaaltjes, of misschien een paar reepjes zachtroze gebakken ontbijtspek. Een dotje daarvan, in het midden van de soep. Dat zou mooi en extra lekker zijn.

Broccolisoep

500 gram broccoli
1 liter groentenbouillon
1 tl gedroogde basilicum
1 laurierblaadje
1 ui
peper
1 el bloem
olie

Fruit de gesnipperde ui kort in hete olie, en doe dan de in roosjes gesneden broccoli erbij. Ongeveer 3 minuten even doorbakken en dan met de bloem bestrooien en nog even verder laten bakken. Beetje bij beetje de bouillon erbij doen en blijven roeren. Laurierblaadje er bij en 15 minuten laten koken.Op het laatst de basilicum erbij doen en lekker wat peper voor de pittigheid. Als de broccoli zacht is, de pan van het vuur nemen, laurierblaadje er uit halen en met de staafmixer de soep pureren. Eet smakelijk!

Nb: ik heb deze soep als glutenvrij ingedeeld. Mijn groentenbouillon is glutenvrij. Maar bouillonblokjes of -poeder zijn misschien niet van alle merken glutenvrij.

Summary
recipe image
Recipe Name
broccolisoep
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *