Pittige Chinese koolsoep

chinese kool soep

Vandaag zijn we richting de zeeuwse kust gegaan. In Dishoek scheen de zon, wel iets bleekjes maar toch. Het leverde prachtige plaatjes op en mooie zandkastelen. Na een middagje uitwaaien aan de kust, was er geen zin om in de keuken te gaan staan. Wel trek in iets pittigs, iets oosters. En een soepje is snel in elkaar gedraaid. In de groentenla lag nog een halve chinese kool: een restant van een oosters koolstampje eerder deze week. Daarnaast nog wat roerbakgroenten met wortel, paprika, courgette, ui en prei. Van dit alles is dit lekkere chinesekoolsoepje gemaakt.

In deze soep zit een dikke theelepel van iets dat bijna alles lekker kan maken: Chan’s kerrie masala. Ik heb ooit eens een ander merk kerrie masala gepakt in de toko, maar deze ligt nog steeds als een speler op de reservebank te wachten. Totdat de opnieuw gekochte Chan’s kerrie masala op is.

Pittige Chinese koolsoep

1/2 chinese kool
restje roerbakgroenten
1 liter water
2 blokjes kippenbouillon
1 theelepel vissaus
1 dikke theelepel Chan’s kerrie masala
1 theelepel gemalen koriander
1/2 theelepel citroengras
1 theelepel sambal

Breng het water aan de kook en doe hier in de bouillonblokjes. Snij de kool in smalle reepjes en doe deze, samen met wat ui of prei uit het restje roerbakgroenten in de bouillon (of snipper een uitje en doe dit erbij). Laat zacht worden en pureer de soep met een staafmixer. Voeg dan de kruiden en de roerbakgroenten toe en laat 10 minuten even doorstoven. Eet smakelijk.

Summary
recipe image
Recipe Name
chinese koolsoep
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *