Pasta met zeekraal en gamba

pasta zeekraal gamba
In Zeeland staan in de zomermaanden bakken met zeekraal en lamsoor in de supermarkt. Gewoon tussen de sla en de komkommer in. Regelmatig komt er dan een gerechtje met deze zeegroenten op tafel. Lamsoor met gebakken mosselen bijvoorbeeld. Zeekraal is perfect voor pasta. Bij spaghetti kringelt de zeekraal vrolijk mee tussen de slierten. Beide zeegroenten had ik al een tijdje niet meer gezien in de winkel.
Gisteren was ik in een groenten- en fruithal in de buurt en daar stond een enorme bak zeekraal. Voor een normale prijs en een mooie kwaliteit. Op het menu van die avond stond pasta, dus een dik ons zeekraal meegenomen. Het smaakte weer bijzonder goed, vanavond samen met gamba’s en kerstomaatjes. De ricotta-spinazieravioli zorgde met zijn inhoud voor een extra lekker bordje pasta.

Ravioli met zeekraal en gamba

Voor 4 personen

16 of 20 gamba’s (afhankelijk van grootte van de gamba)
bakje kerstomaatjes
125 gram zeekraal
olijfolie
1 teentje knoflook
1 Spaanse peper
1 kleine ui of sjalot
peper en zout

ricotta-spinazieravioli (of andere pasta)

Breng het water met wat zout aan de kook voor de pasta.
Snipper de ui en de knoflook. Ontdoe de Spaanse peper van zijn pitjes en lijsten en snij de peper fijn. Snij alvast de kerstomaatjes door de helft. Verhit een flinke scheut olijfolie in een wok of een goede steelpan en fruit de ui. Hierna de peper in de wok en als laatste de knoflook erbij. Even bakken en dan kan de zeekraal in de wok. Even goed omscheppen. Zeekraal heeft zo’n 6 a 7 minuten nodig voor de garing. Dan kan de ravioli in het water en de gamba’s in de wok. Goed blijven scheppen totdat de gamba’s bijna gaar zijn. Dan nog de kerstomaatjes toevoegen. Even kort mee laten bakken. De gare ravioli even uit laten lekken en schep dan alles door elkaar. Peper en zout naar behoefte. De zeekraal is ziltig, dus zal er weinig zout nodig zijn.

Summary
recipe image
Recipe Name
pasta met zeekraal en gamba
Published On
Preparation Time
Cook Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *