Ricottakruidenbrood

brood ricotta kruiden broodbakmachine

De winnares van de Thuismaken-wedstrijd (zie linkjes) had een recept ingezonden voor het thuis maken van ricotta. Erg interessant. Ik ga het recept zeker ook zelf eens uitproberen. Er staan overigens nog meer recepten op deze site die het uitproberen waard zijn. Bijvoorbeeld het zelf maken van naan-brood. Het ricottakruidenbrood heb ik met ricotta uit de winkel gemaakt. En in de broodbakmachine.

Mijn broodbakmachine is een oud model. Ik heb hem van mijn ouders overgenomen. Hij doet het perfect. Ik heb er tot nu toe nog geen mislukt broodje uitgehaald. De ideale hoeveelheid meel voor deze broodmachine is 300 gram. De nieuwe broodbakmachines gaan al uit van 600 gram. Voor mij is dat niet nodig, anders zou de helft richting de vogeltjes in de tuin gaan.

Ik ben uitgegaan van twee-derde molenmixmeel. Dit meel komt uit Wissenkerke, van korenmolen De Onderneming. Erg lekker. Het is goed te vervangen door (grof-)volkorenmeel. Het broodje heeft een subtiel ricotta & kruidensmaakje en is erg lekker met ham en kaas. Of natuurlijk bij de italiaanse maaltijd.

Ricottakruidenbrood    

200 gram molenmix of volkorenmeel
100 gram tarwemeel
180 ml water
1 theelepel zout
50 gram ricotta
2 tl italiaanse kruiden
1 scheutje olijfolie
1 tl droge gist

Doe eerst de gist in de broodbakmachine en daarna het meel. Voeg dan zout, kruiden, ricotta, water en een klein scheutje olijfolie toe. Zet de broodbakmachine op het bruinbroodprogramma.  Even af laten koelen voor het aansnijden.

Summary
recipe image
Recipe Name
ricottakruidenbroodje
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *