Gebakken mosselen met citroenmayonaise en rucolasalade

gebakken mosselen citroenmayonaise

De mosselen zijn op dit moment bij de plaatselijke super in de aanbieding. Een goede reden om ze weer eens op tafel te zetten. De afgelopen keren hebben we de mosselen veelal gekookt gegeten, met stokbrood en mosselsaus. Het was tijd voor eens wat anders.

Je kunt de mosselen natuurlijk wokken of lekker een keer met pasta eten. Na wat meningen thuis te hebben gevraagd, zijn het gebakken mosselen geworden, met een citroenmayonaise. Dit is de allerbeste saus bij deze met een beetje kerrie gekruide mosselen. De salade met mierikswortel en bospeen vult met zijn knisperigheid en smaken het geheel aan tot een zeer lekker bordje gebakken mosselen. Als lunch of met stokbrood als avondeten.

 Gebakken mosselen

Gebakken mosselen

2 kilo verse mosselen
1 ons mosselgroenten: ui, prei en wortel
een paar takjes bladselderij
1 glas witte wijn
olijfolie
1 tl kerrie (bij voorkeur kerrie masala)
snufje chilipoeder (bij gewone kerrie)
zout en peper
2 eetlepels bloem

Citroenmayonaise

6 eetlepels mayonaise
1/2 citroen
peper

Rucolasalade met mierikswortel en bospeen

1 zakje rucola
stukje mierikswortel ( 3 cm brede stuk/ 5 cm smalle) of 2 volle theelepels mierikswortel uit potje
1 bospeen
wijnazijn
olijfolie

Maak eerst de citroenmayonaise door de mayonaise te vermengen met het sap van een halve citroen. Proef even of het zuur genoeg is. Meng er nog een snufje fijne witte peper door.

Maak de rucola lichtjes aan met olijfolie en wijnazijn (3 delen t.ov. 1 deel) en een beetje peper en zout. Rasp de mierikswortel of gebruik mierikswortel uit een potje. Was en rasp de bospeen. Meng dit door salade. Eventueel nog een scheutje citroensap erbij.

Was en controleer de mosselen. Als ze stuk zijn of ze sluiten niet na een ferme tik op het aanrecht dan weggooien. Doe de groente, bladselderij en witte wijn in een pan en breng aan de kook. Doe dan de mosselen erbij en laat ze drie keer opkoken. Als de schelpen zijn geopend, haal dan de pan van het vuur. Controleer de gekookte mosselen even op aanwezige krabbetjes. Doe de mosselen in een vergiet en strooi hier 1 theelepel kerrie over, even goed door elkaar husselen en dan wat zout en peper. Gebruik je geen kerrie masala, dan mag er ook nog wat chilipoeder bij. Alle mosselen goed bestrooien met de bloem. Doe dan de pan met 2 eetlepels olijfolie (en of wat roomboter) op het vuur en bak de mosselen op middel tot hoog vuur in een paar minuutje goudbruin.

Leg eerst wat salade op een bordje. Leg hier de gebakken mosselen op en schep een volle lepel citroenmayonaise aan de zijkant van de mosselen. Eet smakelijk.

Summary
recipe image
Recipe Name
Gebakken mosselen met een snufje kerrie
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *