Portobello uit de oven met feta, kerstomaat, tijm en ui

portobello feta tomaat ui
In de supermarkt lagen grote portobello’s naar mij te lonken. Ik heb even getwijfeld. Mijn vorige poging om iets lekkers te maken met deze paddenstoelen was compleet mislukt. Destijds had ik besloten ze te vullen met een ei-room-kaasmengsel en wat groenten en kruiden. Het bleek een slecht plan. Doordat portobello’s tijdens het bakken nog wat vocht afgeven, werd het een drabbig geheel.  
Vijf jaar kookervaring en wijsheid verder, zou het moeten lukken een smakelijke portobello op tafel te zetten. Dus portobello’s in de kar. Bij de kaasafdeling werd het volgende besluit genomen: een vulling met feta zou het worden. Daarna nog even terug gelopen naar groente-afdeling voor de kerstomaatjes. 
En deze twee weer gecombineerd met een uitje en een teentje knoflook, voor de pittig. Als kruid heb ik tijm gebruikt. Dit past super bij paddenstoelen en bij de combinatie feta, tomaat en ui (denk aan een griekse salade). Dit keer was het lekker simpel smullen.  

Portobello met feta, kerstomaat, ui en tijm

Bijgerecht 2 personen:
2 portebello’s

50 gram feta
6 kerstomaatjes
1/2 kleine ui
1 theelepel gedroogde thijm
1 teentje knoflook
peper en zout,
olie

Verwarm de oven voor op 180C.
Snij van de portobello’s het steeltje horizontaal af en smeer de buitenkant in met olijfolie. Snij de kerstomaatjes in vieren. Snipper de ui en knoflook fijn. Snij de feta in kleine blokjes. Meng de feta, kerstomaatjes, ui en knoflook door elkaar en maak het mengsel op smaak met tijm, peper en zout. Leg de portobello’s op hun bolle kant in een ovenschaal. Doe het mengsel in de portobello’s en bespenkel nog een beetje met (peper-)olie. Zet de ovenschaal zo’n 10 minuten in de oven.

Summary
recipe image
Recipe Name
portobello met feta en tomaat
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *