Speltbrood met pompoenpitten

speltbrood pompoenpitten
Aan spelt worden veel gunstige eigenschappen toegedicht. Spelt is bijvoorbeeld heel gezond. Gezonder dan andere graansoorten. Het bestaat uit een mengeling van vitaminen, mineralen, koolhydraten, vetten, een hoog eiwitaandeel en  voedingsvezels. Spelt maakt gelukkig. Dit komt doordat spelt erg rijk is aan aminozuren. Deze wekken in het lichaam de productie van vrolijk makende hormonen op. Spelt is makkelijk te verteren en zorgt voor een gelijkmatige bloedsuikerspiegel. Hierdoor is er minder behoefte om tussendoortjes te eten.  
Dit alles spreekt mij natuurlijk wel aan. Het is alleen zo dat gewoon speltbrood smaakt als zoetig tarwebrood. En ik hou van robuuste meergranenbroden. Daarom moeten er bij mij smaakmakers in. Natuurlijk gaat er zout in, maar ook pompoenpitten en peper. En dan gewoon bakken in de broodbakmachine. Pompoenpitten bevatten overigens ook veel goede stoffen, zoals vitamine E, selenium en magnesium. Een heel gezond broodje dus.

Speltbrood met pompoenpitten   

300 gram speltmeel
1 tl zout
2 gram droge gist (=1 theelepel met kop)
190 ml water
1 eetlepel olijfolie 
1 hand pompoenpitten
evt. 1 cm peperpasta (of chilivlokken dan wel gewone peper). 
Voor bakken in de broodbakmachine: eerst de gist, dan het speltmeel en daarna het water, zout en olijfolie toevoegen. Als laatste een flinke hand van de pompoenpitten erin en eventueel de peper. Kies voor het bakken het wit-brood-menu.  
Summary
recipe image
Recipe Name
speltbrood met pompoenpitten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *