Supersnelle chocolademuffins zonder weegschaal of mixer

chocolademuffins zonder weegschaal mixer

Klaar voor de start? Deze supersnelle cakejes kun je in 10 minuten in de oven zetten. Ze zijn, mits je ze niet al te groot maakt, binnen een kwartier gaar. Zonder te wegen en mixers klaar te zetten (en weer af te moeten wassen).

Supersnel omdat ik wel urenlang achter pruttelende pannen kan staan voor het avondeten maar dat mij dat niet lukt voor koekjes, taart en cakejes. Ik kan dan ook vol verbazing kijken naar Rudolph’s bakery (24 kitchen) en naar blogs die alleen maar over zoetigheid gaan.

Toch staan er op mijn blog een aantal recepten voor zoetigheid. Ze hebben iets gemeen. Het zijn snelle recepten en recepten waar kleine afwijkingen zijn toegestaan. Zodat je niet, na een uur wegen, zeven, spatelen en mixen, een ufo-achtig baksel uit de oven haalt.

Het enige waar je bij dit recept op moet letten, is dat je eerst de droge ingredienten bij elkaar doet en daarna de natte erbij. Dan het beslag met krachtige halen omspatelen.

Chocolademuffins

1 1/2 kopje bloem
1 kopje suiker
1/4 kopje chocoladepoeder
2 tl bakpoeder
1/2 kopje melk
2 eieren
1/2 kopje gesmolten boter
snuf zout
(evt paar druppels vanilleextract)

Oven op 180 C en de boter smelten (1 min. ontdooistand magnetron) en een middelgroot koffiekopje pakken. Pak voor het afmeten van elke hoeveelheid hetzelfde kopje. Doe eerst alle droge ingredienten bij elkaar: bloem (door de zeef), suiker, chocoladepoeder, zout en bakpoeder. Doe in een ander kom de natte ingredienten: de eieren, boter en melk bij elkaar. Maak een kuiltje in de droge ingredienten en schenk daar de natte ingredienten in en roer dan krachtig in ca 10 slagen alles door elkaar. Doe het beslag in de cakevormpjes en bak de cakejes in 15 a 20 minuten. Even testen met satehprikker: als de prikker er droog uit komt zijn de cakejes gaar.

Summary
recipe image
Recipe Name
chocolademuffin zonder te wegen of mixen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *