Tagliatelle met witte wijnsaus en tuinbonen

pasta witte wijnsaus tuinbonen
Soms loopt het tijdens het koken anders dan je had gehoopt. En sta je vertwijfeld naar het fornuis te staren. Met een beetje creativiteit lukt het af en toe nog iets lekkers op tafel te zetten. Of zelfs beter dan gehoopt. Deze kruidige witte wijnsaus bijvoorbeeld is ontstaan uit een mislukte poging om een traditionele wijnsaus te maken. De saus werd door de reddingsactie uiteindelijk een smaaksensatie. En daarmee een blijver.
Vandaag gecombineerd met tuinbonen en tagliatelle. Op het bord kwam ook nog een kalfsoestertje. Een kalfsoestertje is wat wijn betreft een allemansvriend: zowel lekker met rode als met witte wijn en zelfs met rosé.
Mochten de rode spikkeltjes op de pasta opgevallen zijn: het was chili-tagliatelle. Dat was eigenlijk niet de bedoeling. De chilipasta verdiende – in dit geval gelukkig – niet zijn naam.  Het werd daardoor echter wel een mooi bordje pasta.

Tagliatelle met witte wijnsaus en tuinbonen   

Voor 4 personen:
150 ml witte wijn
150 ml kruidenbouillon
ca 1 deciliter melk
15 gram boter
bloem
tuinbonen
300 gram tagliatelle
Doe de witte wijn en kruidenbouillon in een pannetje en laat tot de helft inkoken. Doe de boter in een andere pan en laat smelten. Als de boter begint te bubbelen voeg dan bloem toe totdat het niet meer vloeibaar is maar slierten dikke pasta. Voeg dan de ingekookte wijn en kruidenbouillon langzaam toe terwijl je blijft roeren. Hierna ga je melk toevoegen totdat het een mooie gebonden saus is en blijf ondertussen proeven: de saus mag niet te zout meer zijn maar ook niet flauw worden door de melk. Beetje peper toevoegen. Verder kruiden is niet meer nodig dankzij de kruidenbouillon.
Voeg dan de tuinbonen aan de saus toe en laat sudderen totdat ze gaar zijn, bij diepvriesbonen zo’n 7 minuten.
Doe tegelijkertijd met het toevoegen van de bonen, de pasta in het kokende water (met zout). 
Tip:
Lekker met kalfsvlees.
Summary
recipe image
Recipe Name
tagliatelle met tuinbonen en wijnsaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *