Bijgerecht indonesische rijsttafel : Roedjak Selderij (knolselderij in pittige zoetzure saus)

indonesische rijsttafel knolselderij

Dit weekend was het tijd om weer eens alle restjes uit de koelkast op te maken. Wat beter dan dat te doen met een Indonesische rijsttafel. We hebben bijna alles in een Indonesisch (bij-)gerechtje kunnen gebruiken. De recepten heb ik van Indonesische gerechten-website’s geplukt. Het is echt een leuke manier om de boel eens goed op te schonen en tegelijkertijd om weer eens onbekende Indonesische gerechten te proeven.

Ik had waarschijnlijk anders nooit “Roedjak Selderij” geproefd, reepjes knolselderij in pittige zoetzure saus. Gemaakt met de kwart overgebleven knolselderij van de erwtensoep. Of wat dacht je van “Lalab Ketimoen dan Tomat”: pittige komkommersalade met tomaat.

Het restje vlees is in de Nasi goreng gegaan, samen met een stukje prei. De inmiddels zeer zwart geworden bakbananen zijn door de Pisang-Goreng-mix gegaan en lekker gefrituurd. Het was allemaal wat veel voor 4 personen, dus we hebben er  2 dagen over gedaan. Met wat kroepoek erbij, je hoort mij niet klagen….

Roedjak Selderij

Voor 4 personen:

een kwart knolselderij
1 peper/lombok
1/2 theelepel suiker
2 theelepels citroensap
2 eetlepels zonnebloemolie

Snij de knolselderij in reepjes en kook ze in ca. 8 minuten in water met zout gaar. Giet af en laat goed droogstomen. Snij de peper in kleine stukjes en doe deze in een kommetje samen met de suiker, citroensap en olie. Roer het sausje door de reepjes knolselderij.

Summary
recipe image
Recipe Name
Indonesische knolselderij salade
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *