El bulli’s omelet met chips

omelet chips

Dit recept stond een jaar geleden in de Volkskrant, in de rubriek Volkskeuken. Het komt uit het boek Thuis koken met  Ferran Adria, de topkok van het Spaanse sterrenrestaurant El Bulli. Het was binnen een nanoseconde geadopteerd door mijn omeletspecialist thuis. Die ook graag chips eet. En ondertussen al verschillende keren dit omelet heeft gemaakt.

Ik had er aanvankelijk niet zo’n trek in. Chips in een omeletje, dat leek mij een taaie, vettige massa opleveren. Dus als het aan mij had gelegen, hadden we deze omelet nooit ontdekt. Gelukkig werd er doorgezet. Het is wel een machtig omeletje. Een stuk van deze omelet bij de lunch en je hebt gegarandeerd geen honger meer de rest van de middag. Overigens staat het in het boek van Ferran Adria als voorgerecht.

Omelet met chips

6 eieren
70 gram chips
1,5 eetlepel olijfolie

Breek de eieren in een kom en klop ze schuimig. Doe de (goede kwaliteit) chips er bij en laat 1 minuut weken. Zet een pan op een middelhoog vuur en doe er olijfolie in. Giet het mengsel in de pan en roer voorzichtig met een rubber spatel. Maak de omelet los van de rand van de pan. Laat de onderkant van de omelet in 40 seconden opstijven en pak dan een bord. Keer de omelet met behulp van het bord. Doe olijfolie in de pan voordat de omelet terug gaat, voor het bakken van de andere zijde. Laat de omelet van het bord glijden en bak nog zo’n 20 seconden. Schep de omelet op een bord en zet het bord op tafel. Zouten is niet meer nodig.

Summary
recipe image
Recipe Name
omelet met chips
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *