Lasagne ai broccoli

lasagne broccoli

Een lasagne met lekker gekruide broccoliroosjes en bechamelsaus. Broccoli komt regelmatig op tafel. Helaas is het mij nog niet gelukt om broccoli zelf te kweken. Het zag er vorig jaar wel heel veelbelovend uit. Al vroeg in het seizoen had ik vrij grote plantjes, en daar is het zo ongeveer bij gebleven. Geen mooie broccolistruik maar een paar miezerige sprietjes die op een gegeven moment begonnen te bloeien.

De broccoli is bij deze lasagne op smaak gebracht met verse oregano, tijm en gesnipperde sjalot, en ligt in laagjes met pasta, bechamelsaus en pittige Parmezaanse kaas. Serveer het eventueel nog met een lekker stukje vis. Kip lijkt mij hier ook erg smakelijk bij.

Lasagne ai broccoli

Voor 6 personen:

600 gram broccoli
1 pak lasagnevellen of vers: 300 gram bloem, 3 eieren, scheutje olijfolie, zout
sjalotje/ kleine ui
1 tl verse tijm
1 el verse marjolein/oregano
boter
olijfolie
Parmezaanse kaas

Bechamelsaus

1 liter melk
80 gram boter
80 gram bloem

Bij verse pasta: maak een kuiltje in de bloem en breek daar 3 eieren in, scheutje olijfolie en snufje zout er bij en meng alles goed met de hand, daarna goed doorkneden tot een elastisch deeg. Laat rusten (ca. 15 minuten). Ga ondertussen verder met de broccoli.
Snij de broccoli eerst in roosjes en was ze. Snij ze daarna in de lengte in plakjes van ongeveer 1 1/2
cm dikte. Snipper de sjalot en snij de oregano en tijm fijn. Bak de sjalot even aan in een pan, voeg de broccoli toe en de kruiden. Maak op smaak met zout en peper. Bak alles zo’n 5 minuten. Zet dan de pan uit en een steelpannetje met boter voor de bechamel op het vuur. Laat de boter op matig vuur smelten, voeg dan de bloem toe en roer heel goed door. Zet het vuur laag. Doe de koude melk in 1 keer erbij en goed roeren met een garde. Blijf roeren totdat de saus indikt en zet dan het vuur uit. Vet een ovenschaal in.
Bij verse lasagne: bebloem het aanrecht en maak van de deeg een mooie dunne lappen. Snij deze ten grootte van de ovenschaal.
Doe eerst een schepje bechamelsaus op de bodem, dan een laagje lasagnavel(len), dan een laagje gekruide broccoli, rasp er Parmezaanse kaas over en bedek alles met een laagje bechamel. Herhaal dit vanaf de pasta, evt nog een keer, en eindig met een laagje broccoli, kaas en bechamel.

Bakken: ca. 30 minuten in een oven van 200 C.

Bron: www.lacucinaitaliana.it

Summary
recipe image
Recipe Name
lasagne broccoli
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *