“Opposites attract” chocoladepasta

duo chocoladepasta zelf maken

Dit is natuurlijk gewoon een zelf gemaakte “twee kleuren in een potti” chocopasta. Alleen geen hazelnootpasta maar echte chocoladepasta. Het is morgen Valentijnsdag, vandaar de titel en vormgeving.  Op Pinterest heb ik al enorm mooie, romantische baksels voor deze dag gezien.

Deze chocopasta is gemaakt volgens het recept uit Dagelijkse kost van Jeroen Meus. Hieronder zijn recept voor de bruine chocopasta. Ik heb zelf voor het hartje een deel apart gemaakt met witte chocolade. Bij de witte chocoladevariant hoef je geen suiker toe te voegen. Nog voor het afkoelen heb ik eerst de bruine chocopasta in het bakje gegoten, daarna een lepeltje van de witte chocoladepasta in het midden gedaan en hiervan met behulp van de bolle kant van het lepeltje een hartje gemaakt.

Chocopasta recept

200 ml volle melk
100 gram pure chocoladekorrels of in kleine stukjes gebroken pure chocoladereep
10 eetlepels witte suiker
250 gram roomboter

Doe de 200 ml melk in een sauspannetje en zet op het vuur. Smelt hierin de 100 gram pure chocoladekorrels onder voortdurend roeren. Zodra de chocolade gesmolten is in de melk, giet je de chocolademelk in de blender, voegt 10 eetlepels kristalsuiker toe en de in kleine blokjes gesneden boter. De boter smelt vanzelf in de warme emulsie. Mix alles door elkaar totdat de boter volledig gesmolten is en de suiker volledig is opgelost. Giet de chocopasta in een goed uitgekookt potje. Zet in de koelkast en laat minstens een half uur opstijven.

Summary
recipe image
Recipe Name
chocopasta zelf maken
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *