Hollandse kaassoep

hollandse kaassoep

Deze kaassoep is een afgeleide van Rudolph’s (24 kitchen) kaassoep uit Alkmaar. Ik heb het aangepast naar mijn smaak. Het gebruik van bloemkoolroosjes en worteltjes in Rudolphs recept sprak mij niet zo aan. Ik heb ze vervangen door een preitje. Dat leek mij goed passen bij de kaas.

De soep heb ik gepureerd want ook in blokjes aardappel had ik geen zin. Daarnaast bleken de stukjes geraspte kaas niet geheel te smelten. Ik gebruikte belegen Goudse kaas, dus of het daar aan ligt? Het zag er in ieder geval heel vlokkerig uit. Met de staafmixer even door de soep, is het een mooi fluwelig soepje geworden. Een lekker lunchsoepje. Voor Rudolph van Veen’s makkelijk maaltijd soeprecept, zie www.24kitchen.nl. Dit is mijn versie:

Hollandse kaassoep

Voor 4 personen:

1 liter groenten- of kruidenbouillon
400 gram aardappelen
1 prei
1/2 tl kurkuma
1 ons geraspte Goudse kaas
1 teentje knoflook
peper
verse peterselie

4 boterhammen
mosterd
honing
25 gram kaas

Breng de bouillon aan de kook. Schil en snij de aardappelen in kleine blokjes. Snipper een teentje knoflook. Snij de prei in ringen. Doe dit alles in de bouillon met de kurkuma en laat lekker koken, zo’n 20 minuten. Voeg dan de kaas toe en de peper toe. Pureer de soep met een staafmixer. Smeer boterhammen in met honing en mosterd, bestrooi met een beetje kaas en plaats even onder de grill in de oven. Dien samen op. Bestrooi de soep eventueel nog met een beetje peterselie.

Summary
recipe image
Recipe Name
hollandse kaassoep
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *