Gemarineerde en geroosterde pijlinktvisjes

gemarineerde pijlinktvis

Door het roosteren is de inktvis lekker knapperig aan de buitenkant. Het witte vlees is mals en heeft een fijne beet. Het is de eerste keer dat wij hele pijlinktvisjes gekocht hebben. En op zoek naar informatie over de bereiding, blijkt het de maand van de pijlinktvis te zijn bij het Nederlands Visbureau. Ik heb even het filmpje bekeken van “De echte mannen van de zee” over de vangst en de recepten met pijlinktvis. Dit recept van geroosterde inktvisjes sprak aan. We hebben de visjes schoongemaakt (viel mee) en er ook nog een harissasaus bij gemaakt. Deze harissasaus smaakt goed bij gefrituurde calamaris en was het ook bij de geroosterde inktvis. Recept voor deze saus volgt binnenkort. Nu het recept voor de gemarineerde en geroosterde pijlinktvis:

Gemarineerde en geroosterde pijlinktvisjes

voor 2 personen:
 

500 gram pijlinktvisjes
1 citroen
4 el olijfolie
2 teentjes knoflook
zout, peper
(1 el tijmblaadjes)

Trek de kop met de tentakels voorzichtig van het lijf. Het inktzakje en de ingewanden komen vanzelf mee. Ga nog even met je vingers door het binnenste van het lijfje om nog eventuele restanten te verwijderen. Trek de harde balein los, dit gaat heel soepel. Spoel de lijfjes onder stromend water schoon en laat uitlekken. Snijd tenslotte de tentakels van de kop en gooi de rest weg.

Meng het citroensap met gesnipperde knoflook, de olijfolie en zout en peper naar smaak. Het recept van het visbureau deed ook nog de suggestie om er tijm door te roeren. Dat leek mij niet lekker bij de harissasaus dus ik heb het weggelaten. Schep de lijfjes en de tentakels door de marinade. Marineer de inktvis afgedekt min. 30 min. op een koele plek.
Verhit de grillpan of bbq. Rooster de inktvis op hoog vuur in 2 minuten per kant krokant en gaar.

Lekker met een pittige saus en/of knoflookmayonaise en stokbrood.

Summary
recipe image
Recipe Name
gemarineerde en geroosterde pijlinktvisjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *