Mihoen met biefreepjes, broccoli en peultjes

mihoen biefreepjes broccoli peultjes

De Verstip op 24-kitchen. Als je met de ogen knippert, is de helft van het recept al behandeld. De tv-kok Bianca Jansen legt in 5 minuten een gerecht uit in het programma Verstip. Gelukkig zijn de recepten online terug te lezen.

Dit gerecht kwam tevoorschijn toen ik ging googlen op sugarsnaps, broccoli en biefreepjes. Bianca Jansen gebruikt biefstuk in haar recept. Ik had een bieflap liggen. En de sugarsnaps die ik dacht te hebben, bleken peultjes te zijn. Maar het gerecht was erg lekker en voor herhaling vatbaar. Het wokgerecht is gegeten met mihoen.

Mihoen met biefreepjes, broccoli en peultjes

300 gram biefstuk of bieflap
1 stronkje broccoli
2 teentjes knoflook
1 rode peper
150 gram sugarsnaps of peultjes
100 ml groentebouillon
1 tl maizena
20 ml Japanse sojasaus
20 ml oestersaus
1 bosje koriander
olie

Snij de biefstuk of bieflap in smalle reepjes. Snij de roosjes van de broccoli. Pel en snij de knoflook fijn. Halveer de peper en verwijder de zaadjes met zaadlijsten. Snij de peper in kleine stukjes. Zet de ketel en kook het water. Verhit olie in een wok en roerbak de reepjes bief in hele hete olie. Haal ze er uit. Verhit opnieuw een scheut olie en roerbak de broccoli, peultjes, knoflook en peper. Meng de bouillon, met maizena, sojasaus, oestersaus. Doe dit bij de groenten. Voeg de biefreepjes toe en laat alles nog even doorwarmen. Doe ondertussen het gekookte water in een pan en kook de mihoen in 1 a 2 minuten gaar. Doe de gare mihoen in een vergiet en laat er even koud water over stromen om het garingsproces te stoppen.

Summary
recipe image
Recipe Name
mihoen met biefreepjes, broccoli en peultjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *