Citroengranita met rozemarijn

citroengranita zelf maken
Ik had de zest van 2 citroenen nodig voor een gerecht, en hield dus 2 citroenen over zonder schil. Ik kon natuurlijk het sap van deze citroenen invriezen. Of er lemon-curd van maken. Ik had net tot het laatste besloten, toen ik op Pinterest de foto van “Rosemary infused lemonade popsicles” zag.  
Omdat ik geen zin had om naar mijn ijslollievormpjes te gaan zoeken, is het idee om rozemarijn en citroen te combineren geleend voor een granita. Een citroen & rozemarijngranita dus. De granita lijkt intenser te smaken door de rozemarijn, maar dat kan ook verbeelding zijn.   

Citroen & rozemarijn granita

2 citroenen, sap (& schil)*
150 gram suiker
1/4 liter water
1 takje verse rozemarijn

Doe het water in een pannetje en voeg de suiker toe en zet het op een laag vuurtje. Laat al roerend de suiker smelten. Voeg dan het takje rozemarijn toe en laat 3 minuten doorkoken. Doe dan het vuur uit en laat het suikerwater afkoelen met het takje rozemarijn er nog in. Als het suikerwater afgekoeld is, haal dan het takje rozemarijn er uit en voeg het sap van 2 citroenen toe. Doe alles in een diepvriesbakje en zet in de vriezer. Roer om het uur de granita even door met een vork. Na 3 a 4 uur is de granita klaar. Serveer eventueel nog met een blaadje citroenmelisse of munt.

* ik heb er zelf geen schil in gedaan maar dit stond in het basisrecept voor citroengranita aangegeven.

Summary
recipe image
Recipe Name
citroengranita met rozemarijn
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *