Entrecote met portsaus en blue stilton

entrecote portsaus blauwe kaas

Bij Blue Stilton moet ik altijd weer denken aan een aflevering van Chef!, een Engelse comedyserie over een chefkok. De heetgebakerde chefkok (waar kennen wij dat van) leeft voor zijn restaurant en maakt zich druk over van alles en nog wat. Er is een aflevering waar hij alles doet om een illegale ongepasteuriseerde boeren-stilton te pakken te krijgen, met bijbehorende moeilijkheden. Een erg grappige serie, met typische Engelse humor.

In dit recept versterken de portsaus en de Blue Stilton elkaar in smaak. Een saus die niet zonder zijn maatje Blue Stilton kan, volgens mij zal dit een kaasliefhebber aanspreken. Miss Fromage organiseert deze maand het foodblogevent en ze heeft als thema “saus” gekozen. Bij deze mijn inzending: een portsaus, te eten met een goede biefstuk of entrecote en Blue Stilton.

Entrecote met portsaus en Blue Stilton

Voor 2 personen

20 gram roomboter
2 el bloem
2 dl runderbouillon
1 dl kruidenbouillon
3 el port (ruby)
1 tl mosterd
1 tl worcestershiresaus
peper

1 grote entrecote
1 stukje Blue Stilton

Maak een bruine roux van de boter, bloem en de bouillon: smelt de boter en laat bruin worden. Voeg de bloem toe totdat je strepen pasta op de bodem hebt en vervolgens de bouillon beetje bij beetje, onder voortdurend roeren met garde, tot een gebonden saus is ontstaan. Voeg vervolgens de port, mosterd en worcestershiresaus toe en laat even inkoken. Voeg tot slot peper naar smaak toe.

Verhit een pan en bak de entrecote op een hoog vuur aan beide kanten bruin. Laat vervolgens nog enkele minuten op halfvuur bakken per kant en leg de entrecote op een stuk aluminiumfolie en vouw de alufminiumfolie om de entrecote heen. Laat 5 minuten rusten. Verkruimel wat Blue Stilton. Serveer de entrecote met gekruimelde Blue Stilton en portsaus. Lekker met gekookte of gepofte aardappelen.

Summary
recipe image
Recipe Name
entrecote portsaus blue stilton
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *