Knoflookgarnalen in chilisaus

knoflookgarnalen chilisaus
Knoflookgarnalen in chilisaus. Uit Maleisië komt dit lekker pittige gerecht. Er zit ook paprika en bleekselderij in dit wokgerecht. 
Na een tip op internet laat ik inmiddels een stronk bleekselderij hergroeien. Hiervoor snij je de oude stronk bleekselderij op 3 centimeter van de onderkant af en stopt dit (met onderkant naar beneden) in de aarde. Na een aantal dagen komt er nieuw blad uit deze onderkant en groeit er een nieuwe stronk bleekselderij. Zie de foto onder het recept: deze foto is genomen na een aantal weken en er komen inmiddels mini-stengels aan de zijkant tevoorschijn. Als je geen tuin hebt, het schijnt ook binnen te lukken, in een glazen pot.  

Knoflookgarnalen in chilisaus

2 tenen knoflook, geperst
400 gram (wok)garnalen (gamba’s, Noorse garnalen)
2 el arachideolie
5 tl verse gemberwortel, geraspt
1 stengel bleekselderij
1 rode paprika
2 el zoete chilisaus
2 el hoisinsaus
4 el citroensap
2 tl suiker
zout, zwarte peper
evt. sambal

Maak eventueel de garnalen nog schoon. Meng de garnalen met de knoflook in een schaal. Snij de bleekselderij in reepjes en de paprika in stukjes. Verhit een eetlepel olie en wok de bleekselderij, paprika en gemberwortel totdat de stukjes groenten zacht zijn. Haal ze dan uit de wok en verhit een eetlepel olie. Wok de garnalen totdat ze roze zijn en voeg dan de groenten, chilisaus, hoisinsaus, limoensap en suiker toe. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Proef even of het pittig genoeg is, voeg anders wat peperpasta/sambal toe. Warm alles even goed door. Serveer met rijst.

Bron: De complete Aziatische keuken

hergroei van bleekselderij
Summary
recipe image
Recipe Name
Knoflookgarnalen in chilisaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *