Zalm & kabeljauw in een romige venkel en Sambuca-saus

vis venkel sambuca

Sambuca is een Italiaanse anijslikeur. Deze anijslikeur smaakt geweldig in visgerechten (zie ook de Bretonse sardienensoep) en bij venkel en bleekselderij. Het is eenzelfde soort drank als Pernod Anis, een Franse anijslikeur. Een scheutje hiervan en het visgerecht smaakt gelijk mediterraans.

Het is een heerlijk gerecht met pasta. Voor kinderen kun je een portie in een ander pannetje scheppen voordat je de Sambuca/Anis toevoegt. En hoe lekker is het? Als ik dit in een restaurant zou krijgen, zou ik zeker niet klagen. En zeer waarschijnlijk bij een tweede bezoek nog een keertje bestellen.

Zalm & kabeljauw in een romige venkel en Sambuca-saus

4 ons zalm en kabeljauw (2 moten zalm en 2 moten kabeljauw of andere witvis)
1 venkelknol
1 waspeen
1 stengel bleekselderij
125 ml zure room of room*
*scheutje citroensap indien room
2 el Sambuca of Anis
1 tl dille
(1 tl zeeslavlokken)
zout, peper
1 el boter en scheutje olie

lintpasta

Snij de vis in blokjes en de venkelknol in kwarten. Verwijder de harde kern en snij in dunne reepjes. De wortel in dunne reepjes of blokjes snijden, de bleekselderij in reepjes. Verhit de olie en boter in een pan en roerbak eerst de venkel, wortel en bleekselderij. Voeg dan de room toe en de kruiden (dille, eventueel zeeslavlokken, zout en peper) en laat even doorwarmen. Voeg dan de blokjes vis toe en gaar ze in een paar minuten in de saus. Voeg op het laatst de Sambuca of Anis toe en laat even doorkoken. Serveer met een wat grovere pasta, zoals lintpasta.

Summary
recipe image
Recipe Name
Zalm en kabeljauw in romige venkelsaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *