Zeebaarsfilet met zeekraal en gekonfijte tomaatjes

zeebaars zeekraal citroenmelissemayonaise

Konfijten betekent in dit geval niet met suiker inleggen maar langzaam garen in olie. De tomaatjes zijn op 110 C in de oven gegaard met een beetje olijfolie, zout, peper en knoflook. Hierdoor worden de partjes tomaat lekker zoet. Een fijne combinatie met het zilte van de zeekraal en het frisse zurige van de citroenmelissemayonaise.

Citroenmelisse is erg lekker bij vis en in salades. Het groeit op dit moment als een tierelier in de tuin. Een echte woekeraar ook. Het blad ruikt fantastisch, een soort kruidige citroengeur. Ik ga er binnenkort een pesto van maken. Ik heb daar een recept voor gezien en ben er erg nieuwsgierig naar. Er zijn in ieder geval genoeg lekkere toepassingen voor dit bijzondere kruid.  

Zeebaarsfilet met zeekraal, gekonfijte tomaatjes en citroenmelissemayonaise

4 personen:

4 zeebaarsfilets
ca 2 ons zeekraal
6 cocktailtomaten, in kwart gesneden
14 blaadjes citroenmelisse, fijn gesneden
4 el mayonaise
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
zout, peper,
olijfolie
evt citroensap

Verwarm de oven voor op 110 C. Snij de tomaten in partjes en wentel de partjes door olijfolie, bestrooi met zout en peper en leg deze ze op een bakplaat. Strooi de helft van de fijngesneden knoflook over de tomaatjes. Gaar de tomaatjes ca. een half uur in de oven.

Snij de citroenmelisse zo fijn mogelijk en meng deze door de mayonaise. Voeg eventueel nog een snufje peper toe.

Verhit twee pannen, 1 voor de zeekraal en 1 voor de visfilet. Doe in de pan voor de zeekraal de andere helft van de fijngesneden knoflook en bak dit een paar seconden. Voeg dan de (gewassen) zeekraal toe en wat peper. Schep regelmatig om. Leg ondertussen in de andere pan de filetjes in de pan, op de kant zonder vel. Indien je begint met de velkant te bakken, trekt de filet krom. Zowel de zeekraal als de filet is in zo’n 6 minuten gaar, de filets ondertussen een keer keren en de zeekraal regelmatig omscheppen.  Lekker met frietjes/gebakken aardappelen.

Summary
recipe image
Recipe Name
zeebaarsfilet met zeekraal en gekonfijte tomaat
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *