Oesters rockefeller

oesters rockefeller

Zo rijk als de Rockefeller’s, deze met kruidenboter en broodkruim gegratineerde oesters. Het mooie van dit gerecht is dat de smaak van de oesters overeind blijft. Voor de beginnende oestereter, volgens Herman den Blijker in het magazine Vision. Vision is een glossy met liefde voor vis (om te eten dan) en meegekregen na een eetbelevenis bij Inter Scaldes. Ik heb deze magazine uitgebreid doorgebladerd nadat ik bijgekomen was van mijn eerste twee sterren-diner. Wat een ervaring was dat.

Het aparte is, dat dit recept weer is gemaakt met zelf geraapte oesters. Vorige maand heb ik een cursus zeewier en schelpdieren (wild) plukken gevolgd. Voor mij logisch, want ik woon op een steenworp afstand van de Oosterschelde waar er zich een enorme rijkdom bevindt aan vis, schaal- en schelpdieren en diverse zeewieren. Waarvan je ook nog eens voor eigen gebruik mag meenemen naar huis. Het was een enorm leerzame cursus. Lekkere lunch gehad ook, met rauwe kokkels, scheermesjes, gebakken mosselen. Ik ben thuis gekomen met oesters en zeewier. Gewoon bij Yerseke van het wad gehaald.

Vandaag hebben we bij Wemeldinge krabben gevangen (en weer losgelaten), oesters geraapt en wat zeewier gesprokkeld. De oesters zijn klaargemaakt volgens Herman den Blijkers recept, niet als beginnend oestereter maar als nieuwsgierig oestereter. Aanrader!!!!!!

Oesters rockefeller

4 personen:

12 oesters
bosje peterselie
1 ui
1 bosje selderij
1 bosje dragon
1 bosje kervel
broodkruim
100 gram zachte ongezouten boter
tabasco
2 el Pernod
zeezout
zwarte peper

Zet de ovengrill aan. Maak de oesters open (op internet diverse filmpjes over te zien) door het oestermes in de smalle achterkant van de oester te duwen en richting zijkant te bewegen. Snij de bovenkant van de oester.Strooi op een bakplaat of in een ovenschotel zout en leg de oesterhelften met hun eigen vocht op het zout.  Maak met een vijzel of keukenmachine een kruidenpasta van de boter met fijngesneden kruiden, gesnipperde ui en broodkruim. Maak verder op smaak met tabasco en Pernod (anijsdrank). Verdeel de kruidenpasta over de oesters en strooi nog wat peper er over. Schuif de ovenschotel/bakplaat 4 minuten onder de grill en dan zijn de oesters klaar om te serveren.

verse oesters oosterschelde
Summary
recipe image
Recipe Name
oesters rockefeller
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *