Paksoisoep met omeletreepjes

paksoisoep
Vorige week zaterdag zouden we Oosterse biefreepjes met roergebakken paksoi eten. We gingen echter onverwachts uit eten. De dag erna had niemand ’s avonds zin in een warme maaltijd, en de biefreepjes werden gebruikt voor een broodje warm vlees. De paksoi bleef liggen voor een herkansing. Maandag moesten echt de eveneens zaterdag gekochte asperges op, dus bleef de paksoi weer liggen.
Dinsdag was het zeer warm en had iedereen zin in salades. Dochter had haar zinnen gezet op het maken van een aardappelsalade en culinaire aspiraties moet je aanmoedigen, vind ik. De paksoi paste niet in het plaatje voor die avond. Dan maar de dag erna. En het werden pannenkoeken. De dag daarna, donderdag, was de paksoi uit het geheugen verdwenen en werd er een maaltijdsoep uit de diepvries gehaald.
Vandaag had ik er een hekel aan dat die paksoi zo lang was blijven liggen. Dus heb ik er een soepje van gemaakt. Omdat paksoi veel in de Japanse keuken wordt gebruikt, heb ik er wat Japanse smaakmakers bij gezocht. De sherry is natuurlijk niet Japans, maar zou qua smaak het dichtst bij “mirin”, een Japanse rijstwijn, moeten komen.   

Paksoisoep met omeletreepjes

1 stronk paksoi
1 liter groentebouillon
1/2 ui
1 grote teen knoflook
1 grote “erwt” wasabi-pasta
1 scheutje droge sherry
rode peper
1 ei
zeezout, peper
rijstolie of zonnebloemolie

Haal het kontje van de paksoi en snij het groen van de stelen. Snij vervolgens de witte stelen in schijfjes en was ze. Snipper de ui en de knoflook. Doe een scheutje olie in een pan, verhit op laag vuur en roerbak eerst de ui, dan de knoflook in de olie. Voeg dan de schijfjes van de witte steel toe. Bak tot ze zacht zijn. Voeg dan de groentebouillon toe. Laat even doorkoken. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg wasabi-pasta toe ten grootte van een flinke doperwt, een scheut sherry en naar smaak wat rode peper. Kluts het ei met wat zout en peper in een beker en pak een middelgrote steelpan. Doe een scheutje olie in de steelpan en bak een flinterdunne omelet. Snij van het omelet dunne reepjes. Snij vervolgens het groen van de paksoi in flinterdunne reepjes en in stukken van ca. 2 cm lang. Voeg deze toe vlak voor het opdienen. Schenk de soep in een bord en voeg een toefje van de omeletreepjes toe.

Ps. Deze soep is glutenvrij maar check voor de zekerheid of er geen gluten in de bouillonblokjes zitten.

Summary
recipe image
Recipe Name
paksoisoep met omeletreepjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *