Crème van avocado met gerookte zalm of garnalen

creme van avocado

“Spread the love” voor gerookte vis en schaaldieren.

“Spread the love” is het thema dat is gekozen voor het foodblogevent van juli 2013. De uitdaging is om een heerlijke spread voor bij het ontbijt, als snack of voor bij de borrel te bedenken. Ik had gelijk een vissmeerseltje van gerookte vis of garnaaltjes voor ogen.

Gisteren bedacht ik mij. In plaats daarvan is het een lekkere spread van avocado geworden die geweldig combineert met gerookte vis en met garnaaltjes. Ik heb voor Turkse yoghurt als basis gekozen. Turkse yoghurt is een dikke, frisse yoghurt en iets minder vet dan de Griekse yoghurt. Voor een beetje pittigheid zorgen de zwarte peper en cayennepeper. De knoflook en bieslook maken het lekker kruidig. Lekker dus met gerookte zalm of garnaaltjes, maar ook bijvoorbeeld met flintertjes rauwe ham.

Crème van avocado

1 avocado

100 gram Turkse (evt Griekse) yoghurt
1 el extra vergine olijfolie
2 tl citroensap
4 sprietjes verse bieslook
1 teen knoflook
zwarte peper
snufje cayennepeper
zout

Overig:

Garnalen of gerookte zalm-snippers of voor de vleesliefhebber: tartaar van biefstuk of snippers rauwe ham en vegetarisch: kerstomaatjes/waterkers.

Snij de avocado tot op de pit rondom door het midden door. Draai dan de helften een slag ten opzichte van elkaar. Zo trek je ze makkelijk van de pit af. Haal de schil van de avocado en snij het vruchtvlees in stukjes. Besprenkel ze met het citroensap. Doe dan de yoghurt in een blender en voeg de avocado, de knoflookteen, bieslook, olijfolie, snufje cayennepeper, een paar draaien zwarte peper en een snuf zout toe. Mix het tot een gladde massa. Proef dan nog even en voeg eventueel nog wat meer peper, zout en/of citroensap toe. Doe de creme op een amuselepeltje of smeer de crème op een toastje of op bijvoorbeeld een plakje komkommer en leg er flintertjes gerookte zalm of enkele garnaaltjes op.

Summary
recipe image
Recipe Name
creme van avocado met zalm of garnalen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *