Quinoa met gehakt, linzen, paprika en avocado

quinoa gehakt avocado

Ik heb lang niet aan de quinoa gewild. Het ziet er op eerste gezicht niet lekker uit. Daarnaast was het voor mijn gevoel weer zo’n gezondheids/superfoodhype. Mijn vooroordeel is dat dat niet samen gaat met een lekker bordje eten. Ondertussen zag ik het vrij regelmatig voorbij komen bij medebloggers die daarnaast ook een heleboel ander lekkers blogten. Dus toen ik in de plaatselijke super de quinoa naast de couscous zag staan, besloot ik het toch maar eens uit te proberen. En ik ben om. En mijn familieleden zijn ook om. Hier gaat regelmatig quinoa op tafel komen.

Ik heb gezocht naar een recept met rundvlees en linzen. Ik had het rundergehakt al voor het avondeten uit de vriezer gehaald en in mijn hoofd gecombineerd met linzen. Ik kwam uit op een site met Colombiaanse gerechten. Ik heb daarvan een recept aangepast voor een avondmaaltijd. Wil je een keer lekker Zuid-Amerikaans eten, dan is dit een aanrader:   

Quinoa met gehakt, linzen, paprika en avocado

250 gram quinoa
1 ui
4 teentjes knoflook
1 paprika
zout en peper
350 gram rundergehakt
1 blik linzen
2 tomaten
200 ml groentebouillon
1 theelepel komijn
1 avocado
1 tl gedroogde korianderblaadjes of verse korianderblaadjes
1 Spaanse peper
2 eetlepels olie

Snipper de ui en hak de paprika in stukjes. Snij de Spaanse peper in hele kleine stukjes. Ontvel de tomaten door ze eerst even in kokend water te dompelen en verwijder het vocht met zaadjes en snij de tomaten daarna in kleine stukken. Verhit de olie en bak eerst de ui aan en voeg dan de paprika en Spaanse peper toe. Bak alles even aan en voeg dan het gehakt toe. Hak met de bakschep even door het gehakt zodat het in grove stukken uiteen valt. Voeg dan zout en peper toe en pers de knoflook er boven uit. Laat het mooi bruinen en voeg daarna de tomaten, groentebouillon, linzen, komijn en koriander toe. Laat alles even pruttelen. Was en kook de quinoa in 8 minuten gaar. Dien op met schijfjes avocado.

Bron: www.mycolombianrecipes.com

Summary
recipe image
Recipe Name
quinoa met gehakt linzen en avocado
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *