Winnaar foodblogevent maart 2014

De inzendingen voor het foodblogevent 2014 met thema “verrassend lekker met yoghurt” waren zeer divers en daar had ik ook al op gehoopt! Ik heb de recepten allemaal uit kunnen proberen.  De diversiteit maakte wel het kiezen van een winnaar lastig. De eerste inzending was:

Spinazie-yoghurt quiche zonder korst van het blog www.shelikesbento.blogspot.nl.
 

Wat ik hier verrassend aan vind, is dat ik de korst en room helemaal niet heb gemist. Je kunt dus een lekkere quiche bakken met magere ingrediënten.
De tweede inzending was:

Appel-yoghurt cake met minder suiker van het blog www.donnacaramella.blogspot.be



Toen ik de ingrediënten van het recept las, kon ik mij bijna niet voorstellen dat deze cake zoet genoeg zou worden. Ik heb er overigens cupcakes van gemaakt. Ik heb er net eentje van kunnen eten, de rest hebben de kinderen weggekaapt. Een geslaagde cake en met minder suiker toch zoet genoeg.
De derde inzending was:

Chicken tikka masala van het blog www.4pure.nl

Hier kan ik kort over zijn: deze chicken tikka masala vond iedereen aan tafel lekker!
De vierde inzending was:

Grieks yoghurtijs waar je geen ijsmachine voor nodig hebt van het blog www.dekookster.wordpress.com

  20140323-161437.jpg

Ik heb geen ijsmachine en weet nu dat je prima ijs kan maken zonder. Dit yoghurtijs met honing en walnoten past perfect bij een etentje met Griekse gerechten. Een heerlijke afsluiting van de maaltijd. De vijfde inzending was: 

Greek style kipfilet met yoghurt van het blog www.gereonskeukenthuis.nl. 

Ik ben hier in huis de enige volwassene die kipfilet lekker vindt. Na deze versie van kipfilet uit de oven is er nog een liefhebber bij gekomen “maar dan alleen op deze manier”. Goed recept dus.
De zesde inzending was:

Broodje kruidenhangop met paprika van het blog www.micook.nl

 Broodje kruidenhangop met paprika

Ik heb de Griekse yoghurt in een koffiefilter uit laten lekken en er kwam tot mijn verbazing best veel vocht uit de yoghurt. Ik hou van verse kruidenkaas, en dit was een frisse variant er op. Ik vond het al lekker zonder de paprika!
De zevende inzending was:

Yoghurtcake met citroen van het blog www.blondmeteengroengeloof.com

 kyoghurt-citroencake (2)

Het eerste dat mij opviel was dat de cake van amandel- en boekweitmeel in een Zeeuwse knopbakvorm is gebakken. Dat ziet er altijd feestelijk uit. Ik besloot ook de knopbakvorm er bij te pakken en deze cake te maken. Helaas had ik geen boekweitmeel in de voorraadkast en niet de mogelijkheid om nog te halen. Het was maar een klein onderdeel van de ingrediënten dus heb ik het vervangen door speltmeel. De cake was erg lekker!

En de winnaar is………..

De yoghurtcake met citroen van het blog Blond met een groen geloof. Niet omdat het uit de Zeeuwse knopvorm komt – dat zou wel erg flauw zijn – maar omdat de cake “vreselijk lekker” (citaat dochtertje) was. Daarnaast is het een glutenvrije cake: belangrijk voor mensen met een glutenintolerantie. Ik heb eerder glutenvrije amandelcakejes gebakken en kan dan ook uit ervaring schrijven dat de toevoeging van yoghurt in deze cake echt een verschil maakt. Tot slot, heb ik twee amandelbomen in de achtertuin en ben ik altijd geïnteresseerd in recepten met amandelen en/of amandelmeel. Het kraken en verwerken van amandelen is veel werk. Voor deze cake, ga ik graag een uurtje amandelnoten kraken.

Van harte gefeliciteerd Blond met een groen geloof en veel plezier bij het opzetten van het volgende foodblogevent. Alle inzenders, bedankt!, mijn gezin heeft erg genoten van jullie recepten en het heeft mij weer nieuwe recepten en ideeën gegeven. 

Published by

2 thoughts on “Winnaar foodblogevent maart 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *