Citroenmelissesiroop

citroenmelissesiroop
Citroenmelisselimonade van siroop

Nederland zucht onder een hittegolf. Het is dorstig weer. Fijn om dan een fles citroenmelissesiroop in de koelkast te hebben staan. Het recept voor deze siroop komt van het blog  Ona Pona’s keukenavonturen. Ik had er al eerder een keer naar gekeken en op het punt gestaan te maken.

Bij de foodblogswap kreeg ik haar blog toegewezen. Dat was het duwtje om echt aan de gang te gaan met het recept. Het maken van de siroop was heel eenvoudig en het resultaat is en ruikt ook heerlijk. Iedereen hier in huis was prettig verrast. Ik heb er nu limonade van gemaakt met bruiswater. Ik ga er denk ik ook een keer ijsjes van maken.

Citroenmelissesiroop

750 gr suiker
2 biologische citroenen
twee cups (maatbeker tot 500ml vullen) vol verse citroenmelisseblaadjes

Rasp de schil van de citroenen en pers ze vervolgens uit. Doe het citroensap in een maatbeker en vul verder aan met water tot je een liter vloeistof hebt. Doe dit in een pannetje met de suiker, de geraspte citroenschil en de citroenmelisseblaadjes. Breng aan de kook, roer goed door tot alle suiker is opgelost, en laat vervolgens nog zo’n vijf minuten door pruttelen. Haal van het vuur af en laat een nachtje staan. Filter je siroop met een theedoek, koffiefilter of theezeefje en vul hiermee je gesteriliseerde flessen. Als je de siroop onmiddellijk gebruikt, kan je hem nu in de koelkast zetten, en anders moet je de flessen gedurende 10 minuten wecken, zodat ze langer houdbaar zijn.

Summary
recipe image
Recipe Name
citroenmelissesiroop
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *