Sous vide balsamico bietjes met walnoot en feta

sous-vide-balsamico-bietjesIk heb bietjes heel lang niet erg lekker gevonden omdat ik de al gekookte, voorverpakte bietjes kocht. Met het koken of poffen van verse bietjes ben je namelijk veel tijd kwijt. Rauw eet ik verse bietjes graag in dunne plakjes of reepjes door de salade. Bij dit recept gaan de verse bietenschijfjes een uur tot anderhalf uur in de pan. En dan heb je een fantastisch vegetarische voorgerecht (of bijgerecht) op tafel staan: een feestelijk begin van een diner.

Door de balsamico-azijn worden de bietenschijfjes zoetzuur en door ze vacuum op een lage temperatuur garen zijn de bietjes nog licht knapperig maar wel gaar. Tel daar de romige fetablokjes en stukjes walnoot bij op en je kan een voorstelling maken dat dit erg lekker moet zijn. Ik ben in ieder geval wel heel blij dat ik nog genoeg bietjes in de moestuin heb staan.

Balsamico bietjes met feta en walnoot

3 flinke of 4 kleine verse bietjes
2 el balsamico-azijn
2 el olijfolie
zout
100 gram feta
50 gram gepelde walnoten
zout
vers gemalen peper
botersla of andere sla naar keuze

Sschil en snij de bietjes in schijfjes van 2 tot max 4 mm snijden. Bewaar eventueel nog het bietengroen. Meng een eetlepel olijfolie met 2 eetlepels balsamico, zout en peper. Doe de bietenschijfjes in een zak en voeg daar de olijfolie-balsamicomix aan toe en vacumeer. Zet het sous-vide apparat op 85 C, en laat op deze temperatuur de schijfjes een uur indien ze heel dun zijn (2mm) of anderhalf uur indien wat dikker (4mm). Leg wat sla op een bordje, verdeel de bietenschijfjes, fetabrokjes en verkruimelde walnoten er over. Besprenkel met nog wat olijfolie en verdeel er nog wat verse peper over.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Summary
recipe image
Recipe Name
Sous vide balsamico bietjes met feta en walnoot
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Published by

One thought on “Sous vide balsamico bietjes met walnoot en feta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *