Salade van watermeloen, komkommer en tomaat

salade watermeloen komkommer tomaat

Deze salade van watermeloen, komkommer en tomaat is een geweldige salade voor bij een zomerse maaltijd. Meestal vind ik fruit in een salade niet zo lekker maar voor meloen maak ik een uitzondering. De smaak van de watermeloen matcht heel goed met komkommer en tomaat. Als je deze salade heel fijn snijdt en koriander als kruid gebruikt, dan heb je een lekkere salsa. Dat lijkt mij heerlijk bij gegrilde kipfilet.  

Ondertussen ben ik zelf watermeloen aan het kweken. Ik geloof eigenlijk niet dat het gaat lukken want er is nog niets van een watermeloen aan het vormen en over twee maanden zal het te koud gaan worden in de kas. Het is echter een poging waard. Ik vond het meloenzaad een paar maanden geleden achter in een la. Vijf jaar geleden had ik ook bedacht dat het leuk zou zijn om deze vrucht te telen. Toen had ik nog geen kas dus wie weet hoe het balletje gaat rollen: misschien komt er half september hier nog een recept met watermeloen voorbij.

Salade van watermeloen, komkommer en tomaat

Watermeloen, een mok vol in dobbelstenen
Komkommer, een halve in dobbelstenen
1 tomaat, in stukjes
Rode ui, een halve of 1 sjalot, in fijne stukjes
Cayennepeper, vers of gedroogde, gemalen
2 el olijfolie
Citroensap
Verse basilicum of verse citroenmelisse

Maak een dressing van de olijfolie, scheut citroensap en cayennepeper. De dressing hoort pittig te zijn. Doe watermeloen, komkommer, tomaat en ui in een ruime schaal en meng hier de dressing door. Snij de basilicum of citroenmelisse fijn en bestrooi er de salade mee.

Summary
recipe image
Recipe Name
Salade van watermeloen, komkommer en tomaat
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Published by

2 thoughts on “Salade van watermeloen, komkommer en tomaat

  1. Dankjewel voor de inspiratie! Eindelijk een watermeloensalade zonder feta. 🙂 Erg lekker, ik heb ‘m nu al 2 keer gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *