Bieslookbloemenazijn

bieslookbloemenazijn

Het is natuurlijk niet echt een recept maar meer een leuk idee, deze bieslookbloemenazijn. De bedoeling is dat de azijn na 2 weken een mooie dieppaarse kleur heeft gekregen van de bieslookbloemen en een licht uiige smaak. Indien je zo’n mooi olie- en azijnstelletje hebt voor op de eettafel staat dit natuurlijk geweldig culinair. Maar ook in een mooi flesje op het kruidenschap is dit een aanwinst voor het oog.

Ik deel dit idee nu alvast want het eindresultaat zal er pas zijn als de bieslook grotendeels is uitgebloeid. Natuurlijk komt er over twee weken nog een update met foto’s van de bieslookbloemenazijn zelf. Indien je naar aanleiding van dit blog ook zin krijgt om het te maken, deel dan vooral de tips voor lekkere toepassingen van deze azijn! Hieronder vind je de handleiding om bieslookbloemenazijn te maken:

Even goed spoelen in koud water

Bieslookbloemenazijn

bieslookbloemen
witte wijnazijn of gewone witte azijn

Was de bieslookbloemen eerst onder stromend koud water en leg ze daarna onderste boven (met steeltje naar boven) in een bak met koud water. Eventuele beestjes zinken dan naar de bodem van de schaal. Ververs een aantal keer en roer af en toe eens om. Droog ze dan met behulp van de slacentrifuge. Vul een goed schoongemaakte pot tot de helft /driekwart met de bloemen en giet hier de azijn bij tot de bovenrand. Sluit af e zet weg op een koele donkere plek. Wacht 2 weken en zeef dan de azijn en giet het in een mooie schone fles.

Naar een idee van The Kitchn

Na 24 uur al mooi lila!
Summary
recipe image
Recipe Name
Bieslookbloemenazijn
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 3 Review(s)

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *