Hamburger met rode coleslaw

hamburger cheddar coleslaw

Het spreekwoordelijke “groeien als kool” is niet echt van toepassing op de rode kolen in onze moestuin. Ze hebben op dit moment nog maar de grootte van een grapefruit en de nachtvorst zit er al aan te komen. We hadden er waarschijnlijk meer zgn. koeienkorrels op moeten gooien. Het is eigenlijk niet heel erg dat ze klein zijn want het is al lastig om een normale rode kool te verwerken. Van de helft (van deze normale winkelkool) hebben wij al twee dagen achter elkaar rode koolstamppot gegeten, een deel ingevroren en dan heb je nog steeds rode kool over. Een idee is dan eens Amerikaanse coleslaw van rode kool te maken.

Ik heb de salade bewust rode “coleslaw” genoemd omdat dan iedereen wel weet om wat voor soort salade het gaat: een lekkere frisromige. Ik heb er geen rozijntjes in gedaan. Ik vraag mij ook af of dat niet een Hollandse (fabrikant) toevoeging is. Ik heb na deze salade nog steeds een klein stukje rauwe rode kool over. Gelukkig lust onze cavia rode kool, dus die gaat een goede tijd tegemoet.

Hamburger met rode coleslaw

4 hamburgers:

500 gram gehakt of kant en klare hamburgers*
4 tl mosterd
zout, peper

kwart rode kool
1 bospeen/wortel
1 kleine ui
2 el mayonaise
2 el ciderazijn
zout, peper
evt tl suiker

4 plakjes cheddar
4 plakjes bacon of rauwe ham (schwarzwalder)
4 broodjes
bakolie

Snij de kwart rode kool in fijne reepjes en rasp of snij de wortel zeer fijn. Snipper de ui. Meng de mayonaise met azijn, zout en peper. En voeg daar de rode kool, ui en wortel aan toe en meng alles goed. Het hoort lekker fris te smaken maar mocht je het geheel te zuur vinden, kan je nog een tl suiker toevoegen. Maak het liefst de salade een uurtje van tevoren. Zet het in de koelkast.

Indien je kiest voor het zelf maken van de hamburgers: meng het gehakt met de mosterd en zout en peper naar smaak. Vorm hier 4 schijven van. Bak de burgers in circa 8 minuten gaar in wat hete olie. Leg op een bord en dek af met aluminiumfolie. Mocht je het lekker vinden dat de kaas een beetje is gesmolten, leg dan alvast de kaas op de burger en zet ze dan nog even onder de grill. Bak ondertussen de bacon of rauwe ham knapperig. Haal deze uit de pan en leg ze op een stuk keukenpapier.

Snij de broodjes overlangs doormidden. Leg op het onderste deel eerst de hamburger, dan de kaas, bacon of rauwe ham, een schep van de rode “coleslaw” en bij kant en klaar gekochte hamburger nog een theelepel mosterd. Dek af met het bovenste deel. Eet smakelijk!

Naar een recept van www.eatdrinkpaleo.com.au

Summary
recipe image
Recipe Name
Hamburger met rode coleslaw
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *