Brute bacon burger

brute bacon burger

Vanwege mijn liefde voor burgers komt er met regelmaat een nieuw burgerrecept op dit blog. De hamburgers zijn meestal zelf gemaakt van rundergehakt of de kant-en-klare hamburgers uit het biologische Hereford-rundvleespakket van een Zuid-Bevelandse veehouder. Soms test ik hamburgers uit de supermarkt, mits biologisch/beter leven etc. Laatst viel mijn oog op een nieuwe serie diepvries-hamburgers van de Aldi, waaronder biologische burgers. Deze zijn zeker aan te raden. En gisteren was het weer eens tijd om een nieuw recept uit te proberen, namelijk een baconburger.

Op mijn vraag aan tafel hoe ik deze burger op het blog zou moeten omschrijven, kwam het antwoord “brute bacon burger”. Oke, voor de verandering komt er eens een keer een lollige burgernaam boven het recept te staan want het geeft gelijk het pittige karakter van deze burger weer. Meestal vind ik woordgrappen met betrekking tot gerechten op een menu tenenkrommend. Kijk voor schrijnende voorbeelden van menuhumor eens naar dit artikel van het Parool. Ik heb dubbel gelegen omdat ze zo erg zijn. Hoe bedenk je “Uit de Schol Klappen” voor een scholletje en “Kan men bert” voor gebakken camembert. Een burger “g-loeiende koe” op het menu? of toch maar beter:

Brute bacon burger

4 hamburgers
12 plakjes bacon
kruidenroomkaas
jalapenos, in schijfjes
augurk, in dunne repen
krulsla
4 zachte of hamburgerbroodjes

evt: tomaat

Bak de vier hamburgers in 8 tot 10 minuten bruin en gaar. Bak in een aparte pan de plakjes bacon bruin en knapperig. Snij een hamburgerbroodje overlangs door en besmeer beide snijkanten met kruidenroomkaas. Leg op de onderste helft de hamburger, dan de bacon, augurk en 4 of 5 schijfjes jalapenopeper (evt meer naar smaak). Leg hier wat krulsla nog op en dek af met de bovenste helft van het broodje. Lekker met nog wat gebakken aardappeltjes ernaast.

Naar een recept van www.burgerdocter.com: Jalapeno Cream Cheese Bacon Burger

Bewaren

Summary
recipe image
Recipe Name
Brute bacon burger
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

2 thoughts on “Brute bacon burger

  1. Flauwe grapjes in menu namen kan ik juist vaak wel om lachen :')

    Bacon en jalapeno op een burger is al vlug goed. Deze variatie gaan we hier dus zeker ook een keer proberen, want die kruidenroomkaas had ik dan weer niet bedacht als ingredient.

  2. Haha, ja, ik bij sommige ook wel maar zou niet gauw naar een restaurant gaan met zo'n menukaart. De kruidenroomkaas was voor mij ook nieuw maar verrassend lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *