Zelfgemaakte Chai Tea Latte Vanilla Honey

zelf gemaakte chai tea latte honey

Deze zomer heb ik voor het eerst Chai Tea Latte gedronken. Heel Nederland zit er ondertussen al lang aan. Ik moest echter bij Chai Tea Latte aan een Engels kopje thee met melk denken. Niet lekker. Het heeft even geduurd voordat ik mij over de weerzin heen kon zetten. Op een bloedhete dag zag ik het opeens op een drankmenukaart staan. Ik heb het toen toch besteld, ook al was het een dag voor een ijskoude limonade. Het oordeel: erg zoet maar verrassend lekker.

Thuis, achter de computer, ging ik op zoek naar een online-winkel met Chai Tea Latte-mix en schrok erg van de prijzen. Dat moest anders kunnen. Zelf maken dus. Enkele buitenlandse blogsites afgestruind en ook enkele Nederlandse receptensites tegen gekomen. Daar is de onderstaande basismix uitgekomen en mijn aanpassing voor de “Vanilla Honey”-versie. Ik kan je garanderen: het smaakt precies hetzelfde als op het terras en je maakt het voor een habbekrats, heel eenvoudig.

Chai Tea Latte Vanilla Honey

1 kardemom-peul*

1/4 tl kaneel
1 kruidnagel
1/4 tl gedroogde gember
1 peperkorrel gekneusd
2 tl zwarte thee (bv. ceylon)

2 kopjes melk
2 tl honing
3 druppels vanille-essence **

Doe de kruiden en zwarte thee in een bakje/vijzelbakje en kneus de kardemompeul, kruidnagel en peperkorrel goed ***. Doe twee bekers melk in een pannetje. Doe vervolgens de kruiden en thee in een thee-ei (of gooi ze los in de melk en gooi de melk straks door een thee-zeefje). Laat langzaam aan de kook komen en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Roer ondertussen de melk met een garde anders vormt de melk een laagje aan de bodem en dat kan dan verbranden. Voeg enkele druppel vanille-essence toe of een mespuntje verse vanille. Haal na 5 minuten het thee-ei uit de melk en verdeel de melk over 2 bekers of zeef eerst even met behulp van een thee-zeefje. Roer er bij elke beker een volle theelepel honing door.

* Bij de toko, ook lekker in de curry
** Bij de bakspullen in de supermarkt
*** Je kunt ook enkele porties maken en in een bakje bewaren

Published by

2 thoughts on “Zelfgemaakte Chai Tea Latte Vanilla Honey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *