India Pale Ale ( IPA ) mosselen

    mosselen IPA

Vorige maand vond er hier in huis een IPA-swap plaats. Een doosje India Pale Ale van brouwerij het IJ – oftewel een doosje ipaatjes – werd geruild tegen een doosje India Pale Ale van brouwerij Emelisse . Voor degene die niet zo vertrouwd zijn met de kleine Hollandse brouwerijen:  het IJ staat in Amsterdam en Emelisse in Kamperland (Zeeland). Het doosje Emelisse kwam natuurlijk van hier en werd, na toch eerst een avondje vergelijkend warenonderzoek, meegenomen naar de hoofdstad.

India Pale Ale heb ik in Engeland leren kennen. Het is een lekker fris, kruidig bier. Dit bier gaat goed samen met het eten van oesters, dus was er de veronderstelling dat het ook lekker zou smaken met mosselen. En dat was zo. Een toprecept voor mosselliefhebbers!

IPA mosselen

1 fles IPA (bijv. Emelisse blond of brouwerij ’t IJ IPA)
2 a 3 teentjes knoflook, gesnipperd
1 ui, gesnipperd
2 laurierblaadjes
½ tl gedroogde chilivlokken
2 el klein gesneden peterselie
1 el blaadjes van de tijm
2 el vers citroensap
2 kilo mosselen

Doe alle ingrediënten van het bovenstaande lijstje tot aan de mosselen in een hoge kookpan. Breng dit aan de kook. Voeg dan de mosselen toe na deze eerst te hebben gecontroleerd: openstaande schelpen die niet sluiten na een ferme tik en mosselen met een kapotte schelp weggooien.

Laat het vocht na toevoeging van de mosselen opnieuw aan de kook komen. Schud om als dat gebeurt. Laat het opnieuw aan de kook komen, schud weer de mosselen om en laat het nog een derde keer aan de kook komen. Bekijk of de mosselen open zijn gaan staan. Indien dit zo is, haal dan de pan van het vuur anders nog even door laten koken.

Serveer met lekker knapperig brood of verse frieten en eventueel nog wat mayonaise van een goede kwaliteit, licht zurig zoals Tons Belse Mayonais.

Naar een recept van: www.samcooks.com

Summary
recipe image
Recipe Name
Mosselen met ipa
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *