Pakketje van gerookte zalm, avocado en mozzarella

zalm avocado mozzarella 4

Er staan weer kleine komkommerplantjes in de vensterbank voor het komende moestuinseizoen. Vorig jaar was ik ook al vroeg begonnen met de teelt van komkommers en dat is goed bevallen. De eerste komkommers zijn het lekkerst, fris en sappig. In de zomer is het zaak om flink bij te gieten want een komkommerplant heeft veel water nodig. Ook bij zelf geteelde komkommers geldt weer dat ze veel meer smaak hebben dan de exemplaren uit de supermarkt. Ik kan haast niet wachten om dit voorgerechtje nog eens een keer te maken met eigen teelt.

Dit gerecht kan als voorgerecht maar ook als lunchgerecht met een paar sneetjes stokbrood met roomboter. Het is eenvoudig samen te stellen. Bij avocado vind ik het nog altijd lastig om te bepalen wanneer ik hem aan kan snijden: vaak is de avocado nog niet rijp of al met bruine plekken. Deze keer had de avocado gelukkig nog maar hele kleine bruine stipjes die ik er nog makkelijk af kon snijden. Buffelmozzarella is veel lekkerder dan koemelkmozzarella en is tegenwoordig ook goed in de supermarkt te verkrijgen. Ook belangrijk bij dit gerechtje: goede olijfolie! Eet smakelijk!

Voorgerechtje van gerookte zalm, avocado en mozzarella

2 bolletjes buffelmozzarella
200 gram gerookte zalm
1 avocado
1 komkommer
citroensap
Japanse sojasaus (Kikkoman)
olijfolie
rucola of gemengde sla
wijnazijn
mosterd

Snij met een kaasschaaf in de lengte dunne plakken komkommer. Snij zalm, avocado en mozzarella in gelijke schijfjes en marineer deze in olijfolie. Bestrooi met een beetje zout, maar pas hiermee op want de soja is ook al een beetje zout. Breng daarna op smaak met druppeltjes citroensap en sojasaus. Leg een reep komkommer klaar. Leg in het midden eerst een schijfje mozzarella, dan een schijfje avocado en dan gerookte zalm, herhaal dit en eindig met een schijfje mozzarella. Vouw dan de komkommer over het stapeltje en leg het pakketje met de naad naar beneden. Maak de salade aan met een vinaigrette van 3 delen olijfolie op 1 deel azijn en een beetje mosterd. Breng de rucola of gemengde sla aan met de vinaigrette, zout en peper. Serveer eventueel met nog een sneetje stokbrood.

Bewaren

Bewaren

Summary
recipe image
Recipe Name
Pakketje van gerookte zalm mozzarella en avocado
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *