Kabeljauw sous vide met eenvoudige witte wijnsaus en garnalen

btr

Een sous vide kabeljauwhaasje met witte wijnsaus en Hollandse garnaaltjes, geserveerd met rozemarijn-aardappeltjes en een Italiaanse salade: dat klinkt indrukwekkend maar staat met een half uurtje inspanning op tafel. De aardappeltjes gaan een half uurtje in de oven met olijfolie, knoflook en fijn gehakte rozemarijnnaaldjes. Ondertussen ligt de kabeljauw in een sous vide badje te garen en de eenvoudige witte wijnsaus is in een kwartiertje klaar door wijn, crème fraîche met wat kruiding in te koken. Een Italiaanse salade is ook al heel eenvoudig te maken door een dressing met Mediterraanse kruiden te maken en wat gedroogde tomaat en mozzarella toe te voegen.

De kabeljauwhaasjes waren door de sous vide bereiding super mals en sappig: geen spoortje van uitdroging. Op deze manier kan iedereen een perfect gegaard stukje vis op tafel zetten. Op het blog staan meer sous vide visrecepten, zoals scholrolletjes met garnalensaus en gekonfijte zalm . Sous vide apparaten voor huishoudelijk gebruik worden overigens steeds goedkoper en een voordeel is dat het geen groot apparaat is.

Kabeljauw sous vide met eenvoudige witte wijnsaus en garnalen
  • 4 kabeljauwhaasjes
  • olijfolie
  • 150ml droge witte wijn
  • 50 gram crème fraîche
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • zout / Herbamare en peper

Verwarm het water tot 50 C. Bestrooi de kabeljauwhaasjes met zout en peper en bestrijk ze met olijfolie. Doe ze in een plastic (ziplock)-zak. Trek deze zak vacuum door middel van een vacumeerapparaat of door de ziplockzak goed onder te dompelen in het warme water met de ziplock nog boven water. Door het hete water trekt de zak vacuum en kan je de zak met de sluiting sealen. Hang de zak vervolgens wel met een knijper aan de pan zodanig dat de bovenkant van de zak boven water blijft. Voor haasjes is 20 minuten voldoende, bij dikkere stukken kabeljauw kan 25-30 minuten aangehouden worden, afhankelijk van de dikte.

Maak een sausje van de witte wijn en crème fraîche en laat inkoken tot een licht gebonden sausje. Maak op smaak met zout en peper. Ik heb het zout vervangen door Herbamare: dat geeft net iets meer smaak aan de saus maar je kan bijvoorbeeld ook nog een beetje groentebouillonpoeder toevoegen of nog andere kruiden naar smaak. Roer vlak voor het serveren de garnalen door de saus.

Summary
recipe image
Recipe Name
Kabeljauw sous vide met eenvoudige witte wijnsaus en garnalen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.