Lasagne met blauwe kaas uit de slowcooker

lasagne blauwe kaas slowcooker
Het enige nadeel dat ik kan verzinnen aan een lasagne uit de elektrische slowcooker, is dat de bovenkant van de lasagne geen mooi goudbruin waasje heeft. Voordelen: geen uitgedroogde stukken in de lasagne, geen verbrand hard lasagnevel, geen omkijken naar eenmaal in de slowcooker. Je krijgt een perfect gegaarde lasagne op het bord, Italiaans restaurant-kwaliteit.
Volgens de Amerikaanse sites over lasagne uit de slowcooker (in Amerika crockpot genoemd) zou de lasagne op de laagste stand zo’n 4 uur moeten garen. Ik weet niet hoe Amerikanen het liefst de lasagne eten, maar bij mij was het na 1,5 a 2 uur op laagste stand al gaar. Ik had geen voorgekookte lasagnevellen, gewoon de recht toe, recht aan lasagnevellen van een bekend Italiaans merk.   

Als je niet in het bezit bent van een elektrische slowcooker, dan is dit nog steeds een heerlijk recept. De blauwschimmelkaas maakt de lasagne namelijk net iets pittiger. In de oven doet de lasagne er ongeveer een half uur over om te garen, op 180 C.

Lasagne met blauwschimmelkaas uit de slowcooker

Tomaten & groentesaus

300 gram h.o.h. gehakt
1 blik gepelde tomaten
1 blikje tomatenpuree
1 teentje knoflook
1 scheutje balsamico-azijn of rode wijn
1 scheutje worcestershiresaus
1 tl tuinkruidenbouillon
1/2 kopje water
2 tl gedroogde oregano
zwarte peper, zout
1 zak Italiaanse roerbakgroente

Bechamelsaus*

25 gram boter
ca. 2,5 el bloem
2 dl melk

Overig

100 gram blauwschimmelkaas (blue stilton/gorgonzola/watson’s)
1 pak lasagnevellen (hoeft niet voorgekookt te zijn)

Bak het gehakt rul in de pan, voeg de roerbakgroente toe en bak het geheel zo’n vijf minuten. Voeg dan het blik gepelde tomaten, het blikje tomatenpuree, een half kopje water en eventueel nog 1 tl bouillonpoeder. Laat even door pruttelen en voeg dan een teentje uitgeknepen knoflook, een scheutje balsamicoazijn of rode wijn, een scheutje worcestershiresaus (ca. 1 tl), oregano, zout en peper toe.

Maak een bechamelsaus door 25 gram boter te smelten in een pannetje. Roer daar bloem doorheen totdat het deeg in het pannetje draden gaat vormen. Voeg ca. 2 deciliter melk toe. De bechamelsaus mag niet te dik zijn, net dun genoeg zodat je het nog kunt schenken.

Lepel 1/3 van de tomaten/groentesaus in de schaal van de slowcooker. Leg daar een laagje lasagnevellen op. Breek eventueel in vorm. Herhaal dit nog 2 keer. Op het laatste laagje lasagnevellen lepel je de bechamelsaus. Brokkel de blauwschimmelkaas over de bechamelsaus. Versier eventueel de bovenkant nog met plakjes tomaat of tuinkruiden. Zet de schaal in de slowcooker. Laagste stand, in circa 1,5 a 2 uur is de lasagne gaar.

* Vervang eventueel de bechamelsaus door dunne plakjes mozzarella.

Summary
recipe image
Recipe Name
Lasagne met blauwe kaas uit de slowcooker
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *