Old English Marmalade zelf maken

old englisch marmelade zelf maken

Marmelade maken is een behoorlijke klus maar wel een klus waar je vrolijk van wordt. De hele keuken ruikt naar zuidvruchten en van het resultaat wordt je ook erg blij.  Authentieke Engelse marmelade is oranjebruin omdat het wordt gemaakt met bruine suiker. Deze Old English Marmalade kun je dus niet maken met geleisuiker. Het is een recept met geleipoeder. Heel vroeger gebruikte men geen enkel geleermiddel en liet de vruchtenpuree gewoon een paar uur inkoken met de suiker.

Deze marmelade roept bij mij de goede herinneringen op van de vakanties in Engeland. Van ontbijtjes met marmelade op toast, ontbijtworstjes en roerei. En dat is dan een ontbijtje van een Hollandse in Engeland. Een goed Engels ontbijt omvat bloedworst, worst, vis, witte bonen, gebakken tomaten en ga zo maar door. Tip: loop eens in Engeland s’ochtend een “Greasy Spoon” in en bestel een “full English breakfast”. Tot het zover is, hierbij voor een Engeland-gevoel: maak of koop een paar scones en serveer hier de Old English Marmalade bij.

Old English Marmalade

1 kilo sinaasappelen
1 citroen
300 gram bruine basterdsuiker
25 gram geleipoeder
evt. 2 eetlepels sinaasappellikeur zoals cointreau

Leg 1 sinaasappel en de citroen in kokend water en boen daarna af. Van deze twee snij je van de sinaasappel de hele schil dun af en van de citroen enkele halen. Verwijder het wit zoveel mogelijk en snij de schil in dunne reepjes. Pers de sinaasappelen en citroen uit. Ongeveer 600 ml sap. Meng dat met de bruine basterdsuiker en de schilletjes en evt. de likeur. Laat dit een nacht staan. De volgende dag aan de kook brengen met de geleipoeder. Goed door laten koken totdat er een mooie gelei-achtige substantie ontstaat en giet het in 2 uitgekookte potten. Draai de deksel er op en laat ze 5 minuten op hun kop staan.

Summary
recipe image
Recipe Name
Old english marmalade zelf maken
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *