Wijk aan Duinse Hachee uit de slowcooker

wijk aan duinse hachee slowcooker
Een heel oud recept voor hachee, bereid in de slowcooker. Dat moet wel lekker zijn. De electrische slowcooker is gisteren aangeschaft. De allergoedkoopste, van BestHome. Ik kon over het merk nog geen recensies vinden op internet. Het wordt dus nog even afwachten. Eerst maar eens kijken of het ons bevalt, zo’n electrische slowcooker. Het scheelt in ieder geval aan energiekosten. Wij koken namelijk op inductie.

Ik heb als eerste recept mijn favoriete stoofschotel gepakt: hachee uit Wijk aan Duin. Aan de ingrediënten kun je zien dat het een oud recept is. Er gaat namelijk als bindmiddel een boterham (met mosterd) in. En Wijk aan Duin bestaat ook allang niet meer. Dat is overgegaan in de gemeente Beverwijk. Waar ik ben opgegroeid. Dus niet geheel toevallig dit recept van hachee uit Wijk aan Duin.

Bij het omzetten van een favoriet recept voor een slowcooker-bereiding is het even opletten. Op internet had ik al gelezen dat je de hoeveelheid vocht moet aanpassen. Het vocht verdampt namelijk niet in een slowcooker. Wat ik niet heb gelezen en wel logisch is: als vocht verdampt wordt de smaak van de saus intensiever dan als vocht niet verdampt. En dus moet je met de kruiding hier ook rekening mee houden. Het vlees was overigens echt supermals. De slowcooker heeft zijn eerste test doorstaan.

Hachee

800 gram runderlappen
6 grote uien
2 sneetjes brood
mosterd
zout/peper
4 dl runderbouillon (van 1 bouillonblokje)
6 tl azijn
3 laurierbladen
9 kruidnagelen
(duin) aardappelen

Bak de runderlappen eerst snel aan weerszijden bruin in een pan. Neem het vlees uit de pan. Bak in de resterende bakboter onder voortdurend roeren 6 grote grof gesnipperde uien lichtbruin. Doe ze in de slowcooker. Bestrijk de ontkorste sneetjes brood met mosterd. Snij het in blokjes. Snij het vlees eveneens in blokjes en voeg samen met het brood bij de uien. Strooi (flink) peper en zout erover. Schep alles om. Maak met 4 dl water en 1 bouillonblokje de bouillon en voeg dan de bouillon en azijn toe. Leg er de laurierbladen bij, elk bestoken met 3 kruidnagelen. Wacht tot alles aan de kook is gekomen. Deksel op de slowcooker, laagste stand (is 80C) en 9 uur laten stoven. Verwijder de laurierbladen met kruidnagelen.

Summary
recipe image
Recipe Name
wijk aan duinse hachee uit slowcooker
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

2 thoughts on “Wijk aan Duinse Hachee uit de slowcooker

  1. Het is er ook weer echt de tijd van het jaar voor!! Binnenkort meer stoofrecepten want de slowcooker moet natuurlijk wel even goed getest worden :.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *