Pasta pesto met pittige kip van Jamie Oliver

pasta pesto jamie oliver

Veel van mijn favorieten zitten in dit gerecht. Pasta, pesto, pittige Spaanse pepers, rozemarijn, knoflook en ga zo maar door. Ik heb dit recept van de website van Jamie Oliver. Het is de eerste keer dat ik een heel gerecht van hem kook. Terwijl hij toch de afgelopen jaren regelmatig voorbij is gekomen op tv.

Het is duidelijk dat hij zijn inspiratie uit de Italiaanse keuken haalt. Ook weer met deze pasta pesto-knoflook rozemarijnkip. Een heel gewone pasta met pesto is overigens al erg lekker, vooral als lunch. Door de toevoeging van de pittige kipfilet en de groenten is dit gerecht een topper geworden.

De pasta bestaat uit in stukken gesneden verse lasagnavellen. Volgens het recept moest je de vellen “in willekeurige zakdoekvormen snijden”. Ik heb vervolgens van het recept naar het plaatje gekeken en van het plaatje naar het recept maar ik kwam er niet uit. Wat zijn zakdoekvormen?. En dan willekeurig?!. Het plaatje liet een soort brede lapjes zien. Ik heb er maar een soort van ijspegels van gemaakt. Het resultaat was in ieder geval erg smakelijk.

Pasta pesto-knoflook rozemarijnkip

Voor 4 personen

 2 kipfilets van 200 g elk
1 theelepel venkelzaad
2 takjes verse rozemarijn
2 eetlepels koudgeperste koolzaadolie of olijfolie
4-5 tenen knoflook
1-2 verse rode Spaanse pepers
8 rijpe kerstomaatjes

Pasta & pesto
250 g sperziebonen
1 grote bos verse basilicum
50 g geblancheerde amandelen
50 g Parmezaanse kaas, plus extra voor erbij
2 eetlepels extra vierge-olijfolie
1 citroen
1 teen knoflook
300 g verse lasagnevellen
200 g jonge bladspinazie

Leg de kipfilets op een groot stuk bakpapier en hussel ze met peper, zout, venkelzaad en naaldjes rozemarijn door elkaar. Vouw het papier over de filets heen en sla ze met een deegroller tot een dikte van ongeveer 1,5 cm. Leg ze met de olie, de ongepelde, geplette tenen knoflook en de gehalveerde Spaanse pepers in de koekenpan, keer ze na 3 tot 4 minuten om en bak ze goudbruin en gaar.Leg de boontjes op een rij, snijd er de steeltjes af, doe ze in de braadpan, giet er voldoende kokend water bij om ze onder te zetten en laat ze 6 minuten met deksel koken

Pluk een paar blaadjes basilicum als garnering, breek de steeltjes van de bos af en doe de rest met de amandelen, parmezaan, extra vierge-olijfolie en het citroensap in de keukenmachine. Knijp er met een knoflookpers de ongepelde tenen knoflook boven uit. Pureer alles glad, schep er een of twee soeplepels kookvocht van de sperziebonen bij om de pesto een beetje vloeibaar te maken en breng hem op smaak. Snijd de lasagnevellen in ijspegelvorm (of willekeurige zakdoekvormen, wat je maar wilt) en kook ze een paar minuten met de boontjes mee. Snijd de tomaten doormidden of in kwarten, doe er de kip bij en schud de boel even flink door elkaar

Roer de spinazie door de pasta, giet af en houd een kopje van het kookvocht apart. Doe de pasta, bonen en spinazie terug in de pan, giet er de pesto uit de keukenmachine bij, roer alles goed door elkaar en voeg als het nodig is een scheutje van het kookvocht toe, tot het een mooi, zacht geheel is. Snijd de kipfilets doormidden en serveer ze met de tomaten en Spaanse peper. Rasp er nog een beetje extra Parmezaanse kaas bij en strooi er de apart gehouden blaadjes basilicum over.

Bron: Jamie Oliver

Summary
recipe image
Recipe Name
pasta pesto kip jamie oliver
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *