Mosselen uit Philippine

mosselen philippine recept

Philippine ligt in Zeeuws-Vlaanderen en was ooit een plaats met vissers en mosselkwekers. Nu is het afgesloten van het water maar nog steeds bekend om de mosselrestaurants. Ik heb er zelf nooit mosselen gegeten maar na een enthousiast verslag van een mosselmaaltijd in Philippine, wilde ik de mosselen ook eens zoals daar klaarmaken. De mosselen worden gekookt in eigen vocht: er gaat dus geen wijn e.d. in de pan! Ze krijgen voor het koken nog een dakje van fijn gesneden ui en peterselie en op het laatst gaat er nog roomboter en paneermeel voor wat binding bij. Op tafel komt er nog wit brood en roomboter naast. Het recept vond ik in het boek van Ludo Haers “Bloewoste mee juun”.

Ik moest in het begin even wennen aan de roombotersmaak aan de mosselen. Het mosselvocht is bij deze bereiding het allerlekkerste tot nu toe gegeten en heb dan ook blij mijn brood er in zitten dopen. De overige sausjes zijn niet aangeraakt. Het was zo lekker dat ik de volgende dag met de overgebleven mosselen en mosselbouillon, mosselkroketten heb gemaakt. Het recept volgt binnenkort. Mijn advies is dan ook: koop teveel mosselen, bereid ze op Philippiense wijze, bewaar het mosselvocht en maak de volgende dag mosselkroketten!

Mosselen uit Philippine

2 kilo mosselen
2 uien
bos peterselie
witte peper
2 eetlepels paneermeel
klont roomboter

Was en controleer de mosselen: degene die stuk zijn en degene die niet dichtgaan na een ferme tik erop doe je weg. Snij de uien en de peterselie fijn en meng dit door elkaar. Doe de mosselen in een hoge pan en bestrooi flink met witte peper. Dek dan de mosselen af met een laagje peterselie/ui. Laat het vocht van de mosselen een keer opkoken en hussel ze dan om. Laat het nog een keer opkoken, hussel om en voeg dan de paneermeel toe. Laat alles nog een derde keer opkoken, schud om en voeg een klont boter toe. Laat het geheel nog een minuut met de deksel erop staan en serveer de mosselen met wit brood, roomboter en sausjes naar smaak.

Summary
recipe image
Recipe Name
Mosselen uit Philippine
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *