Noordzee krabbenpoten met dragonmayonaise en lamsoor

krabbenpoten dragonmayonaise staandHet was al weer een tijdje geleden dat ik Noordzee krabbenpoten had klaar gemaakt dus vroeg ik in de viswinkel in Yerseke nog even naar de kooktijd. Ik kreeg gelijk de favoriete bereidingswijze en de instructie flink veel peper te gebruiken. Wij kozen middelgrote krabbenpoten uit. Het is belangrijk voor de gaartijd om krabbenpoten van gelijke maat te nemen: kleine kook je 4 minuten en de grote 6 minuten. De grote poten zien er verleidelijk uit maar hebben naar mijn idee toch iets minder smaak dan de middelste maat.

Als ze gaar zijn, begint het grote smullen. Eerst kraak je ze op strategische plaatsen met een krabtang of (niet te hard) met een hamer. Daarna ga je aan tafel met de kreeftvork lekker peuteren en peuzelen van de krab. Het zoete krabvlees is heerlijk met een likje dragonmayonaise en daarnaast af en toe een hap geroerbakte lamsoor. Ik krijg altijd vakantiegevoel* van het eten van krab. Je eet het niet dagelijks en snel eten lukt niet dus neem je er de tijd voor. Zet je nog wat brood en kruidenboter op tafel en neem je drie poten per persoon dan is dit een volledige maaltijd:

Krabbenpoten met dragonmayonaise en lamsoor

Voor 2 personen:

ca. 750 gram Noordzee krabbenpoten (medium grootte), ongekookt**
1 1/2 liter visbouillon met scheut witte wijn
40 druppels tabasco
1/2 ui, gesnipperd
goede handvol lamsoor
1/2 (rode) ui
zwarte peper
4 el mayonaise
1 theelepel dragon-azijn

Optioneel: (stok)brood en roomboter met verse peterselie, zout en zwarte peper

Breng anderhalve liter visbouillon aan de kook en voeg hier een scheut witte wijn, gesnipperde halve ui en tabasco aan toe. Laat dit een kwartiertje koken, zet het vuur laag tot het net tegen de kook aan zit en voeg dan de krabbenpoten toe. Laat deze vijf minuten zachtjes meekoken.

Maak de dragonmayonaise door een theelepel dragonazijn aan de mayonaise toe te voegen. Je kan ook verse dragon aan de mayonaise toevoegen en wat wittewijnazijn om het ietsje zuurder te maken.

Roerbak in een koekenpan eerst een gesnipperde halve (rode) ui in wat olie of boter en voeg hier de lamsoor aan toe. Bak de lamsoor enkele minuten onder voortdurend omscheppen en maak op smaak met vers gemalen peper.

Leg op elk bord wat lamsoor en enkele krabbenpoten. Serveer met de dragonmayonaise.

Optioneel is nog stokbrood met kruidenboter: laat roomboter in de magnetron op ontdooistand in 10 seconden iets zachter worden. Roer hier fijn gesneden peterselie, zout en zwarte peper door.

* Met dit recept doe ik mee aan het foodblogevent, deze maand georganiseerd door blogster Sanne van “Uit de pan van San” en met thema “Het Ultieme vakantiegevoel“.

**neem een kilo voor een hoofdmaaltijd

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Summary
recipe image
Recipe Name
Krabbenpoten met dragonmayonaise en lamsoor
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

Published by

One thought on “Noordzee krabbenpoten met dragonmayonaise en lamsoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *