Salade met vijg, appel en gorgonzola

salade vijg blauwe kaas appel 2

Onze vijgenstruik staat in een pot in de achtertuin. Elk jaar komen daar een paar vijgen aan behalve vorig jaar. Toen vielen de zes kleine vijgjes er in het voorjaar af en kwamen er geen nieuwe meer. Dit jaar heb ik er drie af kunnen halen en groeien er nog een paar nieuwe vijgjes. Waarschijnlijk kan ik de vijgenstruik beter in de volle grond zetten, zoals bij mijn mede-moestuinierders, maar ik vrees een beetje voor de omvang die zo’n struik dan krijgt.

Deze salade heb ik in ieder geval met onze eigen vijgen kunnen maken. Een van de vijgen was overrijp en al gebarsten aan de struik. Ik heb op internet een handige tip gelezen hoe je kan zien dat een vijg rijp is. Natuurlijk gaat eerst de vijg verkleuren, van groen naar een bruin-rode kleur. Daarnaast gaat het kroontje van de vijg open staan: als je de roze-rode binnenkant ziet verschijnen, is de vijg rijp. Een vijg is een mooie toevoeging aan een salade, zoals deze:

Salade met vijg, appel en gorgonzola

4 porties

110 gram gemengde jonge sla of veldsla of rucola
4 vijgen, in vieren
1 zoetzure appel, in dunne schijfjes.
stukje gorgonzola
2 el olijfolie
1 tl citroensap
zout, peper

Meng de olijfolie met citroensap en wat zout en peper tot een dressing. Drapeer wat salade op het bord en verdeel er de vijg, appel en kruimel er de gorgonzola naar smaak over. Besprenkel met de dressing.

Bron: Marie Claire Fresh + fast, Michele Cranston

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Summary
recipe image
Recipe Name
Salade met vijg, appel en gorgonzola
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *