Met couscous gevulde bolcourgettes

bolcourgette couscous

Gevuld broden, pompoenen of bolcourgettes: het ziet er leuk uit op tafel en je eet de buitenkant gewoon lekker mee op. De vorige keer heb ik de bolcourgettes gevuld met hartige taartvulling van ei, room en allerlei fijn gesneden groentes. Een ander goed idee is een vulling van lamsgehakt, kikkererwten en groente. Ik heb ze dit keer gevuld met couscous, stukjes tartaar, wat tomaat, ui en mozzarella. Ik heb nog even getwijfeld of ik niet beter feta in plaats van mozzarella kon nemen maar ik zag opeens voor mij hoe lekker het zou zijn om stukjes gesmolten mozzarella in de couscous tegen te komen.

Daarbij komt het natuurlijk weer neer op persoonlijke smaak. Vind je tomaat niet lekker, dan vervang je het door paprika. De tartaar kan weggelaten worden of ook weer door iets anders worden vervangen. Het draait bij dit recept meer om de aanpak want je vult de bolcourgette al met gegaarde vulling. Dan is het ook wel handig dat de bolcourgette niet meer al te lang in de oven hoeft. Een rauwe bolcourgette heeft namelijk 45 minuten nodig in de oven maar door alvast voor te koken verkort je de oventijd en eindig je met een warme, iets gegratineerde vulling en gaar courgettevlees.  

Met couscous gevulde bolcourgette

Voor 4 personen:
2 bolcourgettes
150 gram couscous
200 gram tartaar
10 kerstomaatjes
1 rode ui/enkele sjalotjes
1 bol mozzarella
3 el olijfolie*
sap van 1/2 citroen
verse basilicum
zout, peper
bakolie

Verwarm de oven voor op 200 C. Snij het bovenste deel van de bolcourgette, het kapje, af en hol de bolcourgette op een centimeter na uit met een lepel. Kook water met wat zout en kook de bolcourgettes 10 minuten voor. Laat ze uitlekken in een vergiet. Maak de couscous klaar. Bestrooi de tartaar met zout en peper en bak de tartaar in grove stukken aan in de koekenpan. Snij de kerstomaatjes in 2-en, wat grotere kerstomaten in vieren. Snipper ui. Verdeel de mozzarella in kleine stukken. Roer dit alles door de gare couscous en maak verder op smaak met olie, citroen, zout, peper en verse basilicum. Verdeel de couscous over de 2 bolcourgettes en zet ze nog een kwartier in de oven.

Summary
recipe image
Recipe Name
Met couscous gevulde bolcourgette
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *