Snelle provencaalse mosselen

Het mosselseizoen is weer aangebroken. Ik bedoel daarmee het seizoen van de bodemcultuur-mosselen want de hangcultuur-mosselen zijn al eerder verkrijgbaar. Over een paar weken kan je een bakje mosselen gaan halen in Yerseke, tijdens de befaamde mosseldag. Ik zie dan ’s ochtends vroeg al kleine files richting Yerseke ontstaan. Het is een druk bezocht evenement.

In Yerseke haalden wij ook onze eerste mosselen van het seizoen en maakte ik ze klaar zoals Sergio Herman aanprees in een online-filmpje: in de schelp in de hete olijfolie, met kruiden en flinke scheut witte wijn. Op het laatst gaat er nog een klontje boter bij, limoensap en eventueel wat stukjes tomaat en vers gesneden koriander. De koriander heb ik vervangen door vers gesneden peterselie. We hebben dezelfde avond ook nog wat mosselen op de klassieke manier gekookt. Ik vond de snelle Provencaalse mosselen deze keer het lekkerst. Dus duim omhoog voor dit mosselgerecht:

Snelle provencaalse mosselen

0,5 kilo mosselen*
olijfolie
1 takje tijm
1 tak rozemarijn
1 teen knoflook
50 cl witte wijn
vers gemalen peper
klont boter
limoen- of citroensap
tomaatjes
verse peterselie of verse koriander

Verwarm olie in de pan en bedek de bodem met gewassen en nagekeken verse mosselen. Doe hier de kruiden, knoflook in schijfjes, verse peper en witte wijn bij. Plaats de deksel op de pan en wacht een minuut of twee, schud dan de mosselen even om, plaats weer de deksel er op  en wacht een paar minuten. Als ze de mosselen beginnen open te staan voeg je nog een klont boter toe, citroensap, in blokjes gesneden tomaat en tot slot nog wat  verse fijn gesneden peterselie. Eet met vers stokbrood.

* Ik ga uit van een flinke koekenpan met deksel. Dan kan je niet meer dan een halve kilo tegelijk bakken. Voor een avondmaaltijd reken je een halve kilo mosselen per persoon. Wij hebben daarom een keertje de mosselen op twee manieren klaar gemaakt. Dat is geen enkel probleem omdat mosselen zo snel gaar zijn.en

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Summary
recipe image
Recipe Name
Snelle provencaalse mosselen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *