Gegrilde oesters New Orleans

gegrilde oesters new orleans

Het woord “ruig” schoot mij te binnen toen ik zat te bedenken hoe ik dit recept zou moeten omschrijven. Ik weet niet of de trend “Nouveau Ruig” nog speelt in de horecawereld, maar deze oesters passen prima binnen dit concept. Geen gelletjes, schuimpjes maar eenvoudige, pure ingrediënten. Ook aan een beetje stoer voldoet dit recept, met de tabasco als uitsmijter.   

Het recept is van een restaurant in New Orleans, met als specialiteit deze oesters. De oesters worden gekruid en bestrooid met Parmezaanse kaas. Vervolgens worden ze gegrild op houtskool en geserveerd met tabasco. Hieronder staat beschreven hoe je het recept maakt in de oven. Mocht je de kleur van de kaas op de foto’s erg oranje vinden, dat komt doordat ik een op Parmezaanse kaas lijkende oude kaas gebruikte: een Mimolette-kaas uit Lille.

Gegrilde oesters New Orleans

12 Zeeuwse oesters
2 el zachte ongezouten boter
1/2 el fijngesneden peterselie
1 tl Worcestershire sauce
1/2 tl citroensap
1 teentje knoflook, zeer fijn gesneden
zout, peper
ca 50 gram geraspte (Parmezaanse) kaas
Tabasco

Zet de grill aan van de oven (hoge stand).
Strooi in een ovenschaal een laagje zout. Het zout is nodig om de oesterschalen stabiel te laten liggen in de oven. Open de oesters met de bolle kant naar beneden, maak ze even los van de schelp en leg de oesters in hun eigen schaal op de laag zout. Vermeng de boter met de peterselie, worcestershire sauce, citroensap, knoflook, klein snufje zout en peper. Verdeel over de 12 oesters. Bestrooi dan de oesters met de Parmezaanse kaas, een kleine eetlepel per oester. Zet de oesters 3 a 4 minuten onder de grill, totdat de kaas gesmolten is en begint te kleuren. Serveer met tabasco. 

http://www.saveur.com

Summary
recipe image
Recipe Name
Gegrilde oesters New Orleans
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *