Pittige noedels met biefreepjes en oestersaus

noedels biefreepjes oestersaus

In bijna al mijn roerbakgerechten gooi ik oestersaus. Oestersaus smaakt nauwelijks naar oesters, vind ik (en overigens ik niet alleen). Er zit ook maar een heel klein beetje oesterextract in. Het is een donkere, zoutige saus die erg lekker is in Oosterse gerechten. Op het foodblogevent van Kroon op het werk kreeg ik een receptenboekje in handen van Lee Kum Kee, een belangrijke producent van oestersaus. In het receptenboekje stonden ook een aantal traditioneel Britse gerechten met oestersaus, zoals bijvoorbeeld Cottage Pie. Dat is een toepassing waar ik zelf nog niet zo over nagedacht had.

In het onderstaande gerecht wordt de oestersaus gecombineerd met zwarte bonensaus, wat mij betreft een supercombinatie. De vorige keer dat ik dit roerbakgerecht maakte waren we allemaal prettig verrast. Vanavond was het weer opnieuw smullen en heb ik gelijk een foto gemaakt om het te kunnen bloggen. De basis van het recept komt van een Australische restaurantsite. Ik heb van het originele recept onder andere broccoli, paddenstoelen en Thaise basilicum weggelaten. Je kan dat natuurlijk zelf nog toevoegen. Ik blog in ieder geval het recept waarvan wij enthousiast werden en dat is:

Pittige noedels met biefreepjes en oestersaus

300 gram bieflap
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, in kleine stukjes
1 rode paprika, in reepjes
1 el oestersaus
1 el zwarte bonensaus/ 1 el gefermenteerde zwarte bonen
1 el droge sherry
1 el sojasaus (Japanse)
2 tl basterdsuiker
2 tl gembersaus (of 1 cm verse gember)
125 ml (groente-)bouillon
chilivlokken, naar eigen inzicht
verse peterselie
zout, peper
Chinese mie
bakolie

Snij bieflappen in dunne reepjes. Het makkelijkst gaat dat als de bieflappen licht bevroren zijn, dus doe ze even in de vriezer of laat ze niet geheel ontdooien voordat je gaat snijden. Bestrooi met zout en peper. Meng in een kommetje de oestersaus, zwarte bonensaus, sherry, sojasaus, basterdsuiker en gembersaus. Verhit olie in een wokpan en bak de reepjes in delen op hoog vuur even aan in de pan en doe ze in een schaal. Bak vervolgens de ui, paprika en knoflook aan. Doe hier de inhoud van het kommetje saus bij, voeg daarna de bouillon toe, chilivlokken en beetje zout. Verwarm alles goed door (doe ondertussen de mie in kokend water), voeg vlak voor het serveren de reepjes bief toe en verwarm deze nog even mee. Dien op met de mie en wat verse peterselie.

www.rockpool.com

Summary
recipe image
Recipe Name
Pittige noedels met biefreepjes en oestersaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *