Oesters van de barbecue met wilde knoflook (daslook)

In September en Oktober zijn er nog genoeg mooie dagen om eens lekker uit te gaan waaien op het strand. Het Noordzeestrand is voor ons een half uur rijden met de auto. Dichterbij zijn er de Oosterscheldestrandjes.  Bonus bij deze strandjes, is dat je bij laag water oesters kan rapen. Daarnaast is het leuk om de zeilboten in en uit de haven te zien varen. Wij gaan vaak naar de strandjes bij Wemeldinge.

Een paar weken geleden was het tij precies goed om wat wilde oestertjes mee te kunnen nemen. Aangezien we ’s avonds de barbecue nog eens een keertje op wilden stoken, gingen er daar een paar op als hapje vooraf. De oesters gaan in de diepe kant van de schelp, met het vocht er nog bij op het rooster. Op een gegeven moment gaat dit vocht borrelen en giet je er een beetje van de gesmolten, gekruide boter bij. Daarna moeten ze gelijk van de grill, anders zijn de oesters niet meer lekker mals.

Oesters van de barbecue met daslook

8 rauwe oesters
daslook of knoflook*
25 gram roomboter
tabasco
evt. citroensap

Open de oesters. Giet niet het vocht weg. Leg de oesters met de bolle kant van de schelp op het rooster en wacht tot het vocht gaat koken. Smelt vooraf de roomboter in de magnetron of in een pannetje en voeg hier snippers daslook en wat tabasco aan toe. Giet als het vocht van de oesters gaat borrelen wat van de boter bij de oesters en serveer. Besprenkel eventueel met nog wat citroensap.

*Daslook wordt ook wel wilde knoflook genoemd en smaakt en ruikt dan ook naar knoflook. Buiten het seizoen kan je vlokjes gedroogde daslook gebruiken.

wemeldinge

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Summary
recipe image
Recipe Name
Oesters van de barbecue met wilde knoflook
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *