Spicy chai tea latte cake

chai tea latte cake

Het leek mij lekker om chai tea latte in een cake te verwerken. Als je dan gaat googlen zijn er natuurlijk al bloggers die hetzelfde idee hadden. Een paar weken geleden heb ik een Amerikaans recept uitgeprobeerd. De chai tea latte cupcakes konden linea recta de vuilnisbak in want ze waren wel gerezen maar zeer sompig. Ik baal altijd stevig indien een baksel niet lukt.

Deze keer heb ik, na deze ervaring, een voor mij bekend recept aangepast. Daarnaast had ik inmiddels een pakje spicy cacao tea bio van Simon Levelt in de kast staan, waar ik voor mijn gevoel een bijzondere en pittige chai tea latte van kon maken. Het resultaat is boven verwachting. Je proeft de chai tea latte goed terug in de cake en daarnaast komt er nog een lichte cacaosmaak bij. Bonus: de keuken ruikt gek genoeg tijdens het bereiden naar kersttijd. Wellicht een ideetje alvast voor een kerstbrunch.

Spicy chai tea latte cake

110 ml griesmeel*
220 ml bloem
10 gram bakpoeder (1/2 zakje)
110 ml olie
110 ml melk
110 ml suiker
2 eieren

3 tl spicy cacao tea** (bio Simon Levelt)
1 kardemom-peul, gekneusd
1/4 tl kaneel
1 kruidnagel
1/4 tl gedroogde gember

Doe de kruiden in een bakje/vijzelbakje en kneus de kardemompeul en kruidnagel goed. Doe de melk in een pannetje. Doe vervolgens de kruiden en thee in de melk. Laat langzaam aan de kook komen en  5 minuten zachtjes doorkoken. Roer ondertussen de melk met een garde anders vormt de melk een laagje aan de bodem en dat kan dan verbranden. Zet na 5 minuten uit en giet de melk door een zeefje. Laat afkoelen.

Pak een maatbekertje en meet de hoeveelheden voor de cake telkens met hetzelfde maatbekertje. Alles tot het streepje 110 ml, behalve de bloem. Daarvan is de dubbele hoeveelheid nodig.

Verwarm de oven voor op 180 C (beter niet op heteluchtstand maar op onder-en bovenwarmte)

Klop de eieren los met de suiker. Voeg de olie en melk toe. Roer de  griesmeel erdoor. Zeef de bloem en bakpoeder erboven en klop dit door de rest heen. Doe de massa in een goed ingevet bakblik en zet deze in het midden van de oven.

Kijk na een half uur of de cake gaar is door met een satestokje in de cake te prikken. Komt het stokje er droog uit, dan is de cake gaar. Bij mij was dat na 35 minuten.

* Het liefst fijne griesmeel maar het kan ook met de griesmeel voor griesmeelpap.
** of 2 tl zwarte thee en een peperkorrel

Bewaren

Bewaren

Summary
recipe image
Recipe Name
Chai tea latte cake
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

5 thoughts on “Spicy chai tea latte cake

  1. Wat een heerlijk idee! Ik gebruik restjes chai latte graag voor een smoothie maar de volgende keer gaat die door een cake.

  2. Ook een leuk idee om de chai tea latte door smoothies te doen! Voor een goede chai tea latte smaak in de cake, zou ik wel de chai tea latte wat sterker maken dan normaal maar je krijgt ook met een gewoon restje volgens mij een heerlijke cake!

  3. Ik ben nav jouw opmerking even gaan googlen of er ook recepten bestonden met een "echt" kopje thee in het beslag en er bestaat inderdaad zoiets als theecake. Grappig. Ik vroeg mij wel af of je bij sommige recepten dan niet eerder moet praten van theebrood. Ik ben in ieder geval een groot fan van chai tea latte vandaar deze cake!

  4. Ik heb ook weleens cake gemaakt met sterke earl grey thee erdoor. Ook lekker. Maar jouw combi lijkt me ook heerlijk. Thee + cake = perfect marriage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *