Hazenrug sous vide met zwarte bessensaus

Er zijn van die aankopen op kookgebied waarvan je denkt dat je ze veel gaat gebruiken, die dan vervolgens achterin de kast verdwijnen. Bij mij is dat onder andere de pastamachine. Voor het maken van verse pasta blijk ik geen geduld / talent te hebben. Ook de keukenmachine komt maar sporadisch uit de kast terwijl het een geweldig apparaat is.

De broodbakmachine gebruik ik juist heel veel terwijl ik dat van tevoren niet had gedacht. Ook de slowcooker en de airfryer worden wekelijks aangezet. Nog een geweldige aanschaf is de sous videmachine gebleken. Deze staafvormige machine hang je in een pan met water, om vervolgens gevacumeerde pakketjes vlees en groente op de perfecte temperatuur te garen.

De hazenrug was door de sous videbereiding ook weer botermals. De saus is dit keer met zwartebessen-likeur op smaak gebracht. Deze zwartebessenlikeur had ik vorig jaar gemaakt van de oogst van onze zwartebessenstruik. Zwartebessenlikeur oftewel cassislikeur maken is overigens heel eenvoudig: jenever, suiker en zwarte bessen in een fles doen en dan een paar maanden later zeven.

Hazenrug sous vide met zwarte bessensaus

  • 2 hazenrugfilets
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 2 dl groentebouillon
  • 1 borrelglas zwarte bessenlikeur
  • halve tl mosterd
  • enkele koude blokjes boter

Bestrooi de hazenrugfilets met zout en peper en smeer in met olijfolie. Verwarm het water met het sousvide apparaat tot 57 C. Doe de hazenrug in een plastic zak en vacumeer deze. Verwarm de hazenrug 40 minuten in het water.

Doe ondertussen de groentebouillon, likeur en mosterd in een pannetje en laat een ruime kwart inkoken totdat je circa driekwart over hebt.

Haal vervolgens de hazenrugfilets uit de zak. Verwarm olijfolie in een pan en bak de hazenrugfilets kort aan totdat ze aan alle kanten mooi bruin zijn. Wikkel ze in alu-folie tot de saus klaar is.

Voeg het ingekookte vocht toe aan het braadvet en laat even bruisen. Voeg klontjes koude boter toe totdat een iets gebonden saus ontstaat. Serveer de hazenrug met de saus en bijvoorbeeld het champignonpakketje en stoofpeertjes.

Summary
recipe image
Recipe Name
Hazenrug sous vide met zwarte bessensaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *